Skip to main content

Σεντένο: Δουλεύουμε για χρέος και ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα

Περιμένουμε να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία με τα 5,7 δισ. ευρώ από τη δόση και δουλεύουμε ήδη για το θέμα της ελάφρυνσης χρέους, είπε ο Σεντένο

Θα ακούσουμε από τους θεσμούς για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup προσερχόμενος στη συνεδρίαση. Όπως αποκάλυψε το πρωί είχε συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όπου συζητήθηκαν όπως είπε οι ελληνικές προσπάθειες για το πρόγραμμα.

Περιμένουμε να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία με τα 5,7 δισ. ευρώ από τη δόση και δουλεύουμε ήδη για το θέμα της ελάφρυνσης χρέους και την ομαλή έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, σημείωσε στις δηλώσεις του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση, που εκτίμησε ότι θα είναι σύντομη και παραγωγική, θα εξεταστεί ο οδικός χάρτης για την προετοιμασία της Συνόδου για την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εξετάστηκαν ήδη θέματα όπως η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και η ενίσχυση του ESM και σήμερα θα δούμε μακροπρόθεσμες βελτιώσεις που σχετίζονται με δημοσιονομικά θέματα, όπως αν χρειάζεται βελτίωση του προϋπολογισμού. Περιμένω διαφορετικές θέσεις και ανοικτή συζήτηση καθώς περιμένουμε τις αποφάσεις που θα ληφθούν τον Ιούνιο, κατέληξε.