Skip to main content

Σερβία: 1,5 εκατ. ευρώ στη «Pompea» για υλοποίηση επένδυσης

Οικονομικά κίνητρα, ύψους 1,5 εκ. ευρώ, στην ιταλική εταιρεία Pompea, για την υλοποίηση επένδυσής, που αφορά την επέκταση της παραγωγικής της γραμμής στο Ζρένιανιν και θα δημιουργήσει 450 νέες θέσεις

Οικονομικά κίνητρα, ύψους 1,5 εκ. ευρώ, στην ιταλική εταιρεία Pompea, για την υλοποίηση επένδυσής της στο Ζρένιανιν, παρέχει η Σερβία. Το σχετικό συμβόλαιο υπεγράφη από τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης, Μλάντζαν Ντίνκιτς και τον επικεφαλής της ιταλικής επιχείρησης, Αντριάνο Ροντέλα.

Η νέα επένδυση της ιταλικής εταιρείας, αφορά την επέκταση της παραγωγικής της γραμμής και όπως ανακοινώθηκε από την Pompea, αυτή η «κίνηση» θα δημιουργήσει 450 νέες θέσεις εργασίας στη Σερβία. Για τη νέα παραγωγική μονάδα στο Ζρένιανιν, η ιταλική επιχείρηση θα διαθέσει ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ντίνκιτς υπενθύμισε ότι πριν από εννέα χρόνια, η Pompea μετέφερε τη γραμμή παραγωγής της στο Μπρους (κεντρική Σερβία), υλοποιώντας επένδυση, ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ροντέλα ανακοίνωσε ότι η Pompea επέλεξε τη Σερβία για τη μεταφορά της παραγωγικής της γραμμής, διότι, όπως είπε, «υπάρχουν καλύτεροι όροι (δραστηριοποίησης) σε σχέση με την Ιταλία». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σύντομα η ιταλική επιχείρηση θα προχωρήσει στη δημιουργία κέντρου διανομής των προϊόντων της, στη Σερβία.