Skip to main content

Σερραίος ο μοναδικός οπαδός της Stoke City στην Ελλάδα!

Φοράει τη φανέλα του Stephen Ireland, ταξίδεψε στην Αγγλία για να την δει να αγωνίζεται, ενώ έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση!

Το να υποστηρίζεις μια ποδοσφαιρική ομάδα από ξένη χώρα και να είσαι φίλαθλος (ή καλύτερα οπαδός της) είναι κάτι, που για τους περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους έρχεται ως δεύτερη προτεραιότητα. Όχι, επειδή οι δικές μας ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα παρουσιάζουν κάτι καλύτερο ή έχουν περισσότερη ποιότητα, αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ διαφορετικό να «φανατίζεσαι» για τις «ενδό Σούπερ Λιγκ» κόντρες και εντελώς άλλο να παθιάζεσαι με ένα ξένο club.

Ο Ιορδάνης Ξανθόπουλος, ωστόσο, δημοσιογράφος από τις Σέρρες, αρνείται να προσαρμοστεί σε αυτά τα ήθη. Ήδη από τη σεζόν 2008-2009 έκανε την ιδιαίτερη επιλογή του και τάχθηκε υπέρ ενός ασπροκόκκινου ποδοσφαιρικού σωματείου, που μπορεί να μην έχει λάμψη, τίτλους και πάρα πολλούς φίλους, όμως, φαίνεται ότι για κάποιον περίεργο λόγο στον ίδιο κάνει «γκελ».

Ο 35χρονος Ιορδάνης λοιπόν, ο οποίος αγόρασε και συχνά-πυκνά φοράει τη φανέλα με τον Stephen Ireland στην πλάτη, υποστηρίζει φανατικά και ένθερμα την αγγλική Stoke City, η οποία τα τελευταία οκτώ σερί χρόνια αγωνίζεται στην ανώτερη κατηγορία στο Νησί (σσ Premier League) !

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Σερραίος οπαδός της αγγλικής ομάδας στο serressport.gr:

Γιατί Stoke City, τι σε γοητεύει σε αυτήν την ομάδα;

«Την παρακολουθούσα κάμποσα χρόνια, είχα και συνδρομητικό κανάλι στο σπίτι και πραγματικά είχα ενθουσιαστεί από το στυλ και το πάθος των παικτών. Ιδίως οι Βρετανοί της ομάδας αγωνίζονται με φοβερό πάθος και ένταση σε όλα τα ματς, ίσως κάπως σκληρά αλλά πάντως τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Είναι αυτό που λέμε «ματώνουν τη φανέλα». Εμένα, πάντα μου άρεζε αυτό το στυλ παιχνιδιού, που έχει να κάνει με τη δύναμη, τις κόντρες και τις πολλές σέντρες (που πέφτουν κορμιά στον αέρα).»

Τι γνωρίζεις για αυτήν την ομάδα;

«Είναι μία από τις τρεις αρχαιότερες ομάδες στον κόσμο. Φορά ασπροκόκκινες εμφανίσεις (εναλλακτικά κίτρινες στα εκτός έδρας ματς) και αν εξαιρέσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια που έχει τον Χιουζ στον πάγκο, η ομάδα σχεδόν κάθε σεζόν βασίζεται κατά κόρον σε Άγγλους, Σκωτσέζους, Ουαλούς και Ιρλανδούς παίκτες».

Πήγες ποτέ στην Αγγλία για να δεις κάποιο ματς της Stoke; Πώς ήταν εκεί;

«Πήγα μία και μόνη φορά στην Αγγλία και επίσης μία ήταν και η φορά που παρακολούθησα την ομάδα, και μάλιστα εκτός έδρας. Θυμάμαι, ο Σερραίος κολλητός μου Κώστας έκανε τότε Μεταπτυχιακό στη Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και είχε βρει και για εμένα ένα εισιτήριο για το ματς της σεζόν 2008-2009 «Λίβερπουλ – Στόουκ». Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Περίπου 6.500 φίλοι της Stoke είχαν ταξιδέψει τότε στην πόλη του Λίβερπουλ από το Stoke-on-Trent. Θυμάμαι το ματς τελείωσε 0-0″.  

Είναι αλήθεια ότι συνέταξες επιστολή στην αγγλική γλώσσα με την οποία ζητούσες από τη Διοίκηση της Stoke City να επαναφέρει στον πάγκο τον προπονητή Τόνι Πιούλις;

«Ναι, ισχύει αυτό. Πριν από αρκετές εβδομάδες , με τη βοήθεια μιας φίλης μου καθηγήτριας Αγγλικών, συνέταξα μια επιστολή με την οποία επέκρινα τις φετινές επιλογές του Μαρκ Χιουζ, καυτηρίαζα τον άδικο παραγκωνισμό ορισμένων παικτών και ιδιαίτερα επεσήμανα ότι το νέο στυλ παιχνιδιού που προσπαθεί αυτός ο Ουαλός προπονητής να προσδώσει στην ομάδα, ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ. Επίσης, θύμιζα σε όλους ότι μέχρι και πριν από λίγα χρόνια η σύνθεση της 11άδας της ομάδας απαρτιζόταν από αρκετούς Βρετανούς παίκτες, εν αντιθέσει με τώρα που θυμίζει «παγκοσμιοποιημένο Football». H επιστολή απεστάλη με mail στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Stoke City, στο ειδικό τμήμα για παράπονα φιλάθλων παρακαλώ, και όταν, έπειτα από τέσσερις(4) μόνο ώρες μου απάντησαν , πραγματικά ενθουσιάστηκα από τον επαγγελματισμό τους».

Ποιος είναι για εσένα ο φετινός στόχος της Stoke City;

«Αν και είμαστε κάπως νωρίς ακόμη στο πρωτάθλημα, θεωρώ ότι στόχος είναι η σωτηρία. Κάναμε κάκιστο ξεκίνημα, δεν βλέπω φέτος να πλασαριζόμαστε εντός 10άδας στο βαθμολογικό πίνακα της Premier League. Κρίμα, γιατί συν τοις άλλοις αποκλειστήκαμε και από το Κύπελλο Αγγλίας. Μακάρι να αποφύγουμε τον υποβιβασμό και μακάρι να ξαναέρθει στον πάγκο μας ο Τόνι Πιούλις».