Skip to main content

Σέρρες: Πρόγραμμα κατάρτισης για οινοχόους υλοποιεί η Περιφέρεια

Πρόκειται για μια επιμορφωτική δράση στην οποία συμμετέχουν 25 εργαζόμενοι σε καταστήματα των Σερρών στο χώρο της εστίασης.

Πρόγραμμα κατάρτισης για οινοχόους πραγματοποιείται στις Σέρρες, στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης με τον τίτλο «Οινοχόος-Sommelier». Πρόκειται για μια επιμορφωτική δράση που υλοποιεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών, στην οποία συμμετέχουν 25 εργαζόμενοι σε καταστήματα των Σερρών στο χώρο της εστίασης.

Η μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία του κρασιού, ο τρόπος παραγωγής του, αλλά και οι πολλές ποικιλίες που αναπτύσσονται στο εξωτερικό, στην Ελλάδα και κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν από τους ειδικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οινοχόος-Sommelier».

Οι συμμετέχοντες άκουσαν το γεωπόνο Δημήτρη Νιζάμη να τους μιλά για την ιστορία του κρασιού και να εστιάζει στον αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως στις ποικιλίες των Σερρών. Ακολούθως, τοπικοί οινοπαραγωγοί, όπως το Κτήμα Μελίδου από το Σιδηρόκαστρο και το Κτήμα Gazoritis από τον Γάζωρο, παρουσίασαν τις ετικέτες τους και έδωσαν την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους να γνωρίσουν τα προϊόντα τους μέσα από τη διαδικασία της γευσιγνωσίας.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα, μέσω του οποίου οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τα σερραϊκά κρασιά, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ενημερώνουν γι’ αυτά τους πελάτες των καταστημάτων στα οποία εργάζονται και να συμβάλλουν μ’ αυτό τον τρόπο στην καθιέρωση του σερραϊκού κρασιού.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος όλων των περιφερειακών ενοτήτων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Σε ό,τι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, διαθέτουμε εξαιρετικά προϊόντα και φροντίζουμε να τα αναδεικνύουμε με οργανωμένες δράσεις και ενέργειες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Αραπάκης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την προβολή του τοπικού οίνου των Σερρών, που είναι άρτιας ποιότητας και ήδη έχει αρχίσει να διεισδύει και στις ξένες αγορές.

Η δράση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με παρουσιάσεις και από άλλους τοπικούς παραγωγούς, ενώ το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλα επιμορφωτικά προγράμματα, που θα αφορούν επίσης στον αγροτοδιατροφικό τομέα.