Skip to main content

Σέρρες: Τροχαίο ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές

Το λεωφορείο με μαθητές δημοτικού σχολείου ανετράπη στις 9 το πρωί στην Επαρχιακή Οδό Σερρών - Καβάλας. Ελαφρά τραυματισμένοι 15 μαθητές και γονείς.

Τουριστικό λεωφορείο με μαθητές δημοτικού σχολείου από το χωριό Βαμβακόφυτο των Σερρών, που πήγαιναν εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη, εξετράπη και ανετράπη στις 9 το πρωί στην Επαρχιακή Οδό Σερρών - Καβάλας.

Από την ανατροπή του τουριστικού λεωφορείου τραυματίστηκαν ελαφρά 35 μαθητές και συνοδοί, οι οποίοι μεταφέρονται με ασθενοφόρο στα νοσοκομεία της Δράμας, των Σερρών και της Καβάλας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το λεωφορείο κάτω από άγνωστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του προς τη δεξιά πλευρά του δρόμου και ανετράπη στο 39ο χλμ της Επ. Οδ. Σερρών - Καβάλας, κοντά στο χωριό Αγγίστα.

Πληροφορίες από μάρτυρες αναφέρουν ότι φορτηγό εμπόδισε την πορεία του λεωφορείου, το οποίο στη συνέχεια ανετράπη. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το λεωφορείο σύρθηκε για κάποια μέτρα στην άσφαλτο. Στην περιοχή την ώρα του συμβάντος δεν έβρεχε.

Στο σημείο έσπευσαν και οχήματα της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των μαθητών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα περισσότερα παιδιά βγήκαν από το λεωφορείο μόνα τους και μόνο 2-3 βοήθησαν οι πυροσβέστες για να απεγκλωβιστούν.

Στο λεωφορείο για τη σχολική εκδρομή επέβαιναν 18 μαθητές και 17 ενήλικες. Από τους τραυματίες, στις Σέρρες μεταφέρθηκαν 12 παιδάκια (εκ των οποίων το ένα με τραύμα στο χέρι) και 17 ενήλικες στην Δράμα ένα παιδάκι και ένας ενήλικας και στη Καβάλα ένας μαθητής και 3 συνοδοί.

Ένα μόνο παιδί έχει ανοιχτό τραύμα στο χέρι.

Πηγή φωτογραφιών: infonews24.gr