Skip to main content

ΣΕΘ: Οι μικρομεσαίοι θέλουν πολιτική και οικονομική σταθερότητα

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης «Νέοι Ορίζοντες», ζητάει ομαλοποίηση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης μετά τα capital controls.

Την έντονη ανησυχία του για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχουν για την αγορά οι επερχόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές εκφράζει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης «Νέοι Ορίζοντες». Παράλληλα –δια του προέδρου του Γιώργου Ιωαννίδη- τονίζει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μετριαστούν κατά το δυνατό οι αρνητικές επιπτώσεις τις οποίες ήδη βιώνουν οι επιχειρήσεις αλλά και σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΘ, Γιώργος Ιωαννίδης διατυπώνει τον προβληματισμό του και χτυπά το «καμπανάκι» για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες κυρίως δε της Βόρειας Ελλάδας. «Η προσφυγή στις κάλπες για ακόμη μία φορά, σε λιγότερο από 9 μήνες, καθώς και το καίριο πλήγμα που δέχτηκε  η αγορά με την εφαρμογή των capital controls και την επιβάρυνση των νέων δημοσιονομικών μέτρων, οδηγούν την επιχειρηματική δραστηριότητα σε νέο κύκλο ύφεσης», σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης και προσθέτει: «Η ελαχιστοποίηση των συνεπειών, τόσο για τον παραγωγικό ιστό όσο και για το σύνολο της χώρας, θα πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα της εκάστοτε κυβέρνησης, μέσω της πολιτικής σταθερότητας και της ασφάλειας των οικονομικών συναλλαγών».

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη «ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην άμβλυνση των επιπτώσεων του μέτρου  περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων  τόσο στον τομέα της ζήτησης όσο και σε αυτόν της προσφοράς», υπογραμμίζοντας ότι τα capital controls επέφεραν σημαντικές απώλειες στις εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό. «Αναγκαιότητα αποτελεί πλέον η έξοδος από το υφεσιακό τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα μας, με την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικής διαδικασίας. Αυτό προϋποθέτει, διαφύλαξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, ενίσχυση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων και τέλος εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Επιπρόσθετα, μείζονος σημασίας θα είναι ο ρόλος της νέας κυβέρνησης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και την ομαλοποίηση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας της χώρας», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΕΘ, Γιώργος Ιωαννίδης.