Skip to main content

Σφοδρή καταιγίδα «έπνιξε» τη Σκιάθο

Μεγάλες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και τουριστικές επιχειρήσεις προκάλεσε στη Σκιάθο η έντονη καταιγίδα που έπληξε το νησί.
Μεγάλες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και τουριστικές επιχειρήσεις προκάλεσε στη Σκιάθο η έντονη καταιγίδα που έπληξε το νησί. Η έντονη βροχόπτωση, σε συνδυασμό με τους σφοδρούς ανέμους, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες υπόγεια, ισόγεια και αυλές στο κέντρου του νησιού.

Τα απρόσμενα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν τη Σκιάθο το πρωί του Σαββάτου με μανία και άφησαν πίσω τους εικόνες βιβλικής καταστροφής. Κεντρικοί δρόμοι του νησιού μετατράπηκαν σε χείμαρρους και το δίκτυο ομβρίων του νησιού αποδείχθηκε αδύναμο να απορροφήσει τη μεγάλες ποσότητες νερού, που κατέκλυσαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για την απάντληση υδάτων, ενώ οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλημμύρισαν ακόμη και ολόκληρες ξενοδοχειακές μονάδες, σούπερ μάρκετ και πολλά γραφεία επιχειρήσεων και πολλοί επαρχιακοί δρόμοι καλύφθηκαν με φερτές ύλες.  Πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής των ζημιών προκειμένου οι πληγέντες να διεκδικήσουν βοήθεια από την πολιτεία.