Skip to main content

Σφραγίστηκαν τρία καταστήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σε 1.360 ελέγχους προχώρησε η δημοτική αστυνομία το 2016 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πάνω απο τα μισά καταστήματα με μια παράβαση.

Σφραγίστηκαν σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης τρία από τα 22 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα οποία αποφασίστηκε ανάκληση της άδειας λειτουργίας από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής λόγω παραβάσεων.

Οι υπόλοιποι επιχειρηματίες είτε προσέφυγαν στα δικαστήρια και με προσωρινή διαταγή ανέστειλαν το λουκέτο, είτε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για απόφαση αίτησης αναστολής.

Οι έλεγχοι, πάντως, από τα μεικτά κλιμάκια με άντρες της δημοτικής αστυνομίας, των ελεγκτών και της ελληνικής αστυνομίας συνεχίζονται. «Η μάχη θα είναι συνεχής κατά της παραβατικότητας. Οι έλεγχοι θα ενταθούν, υπάρχει συνεργασία με τα αστυνομικά τμήματα και τη Διεύθυνση Υγιεινής», διεμήνυσε σήμερα ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα της δημοτικής αστυνομίας Λευτέρης Κιοσέογλου.

Εν τω μεταξύ, σε 1.360 ελέγχους προχώρησε η δημοτική αστυνομία το 2016 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από αυτά, τα περίπου 700 (51,39%) εντοπίστηκαν να έχουν τουλάχιστον μια παράβαση, ενώ για 938 υποθέσεις ο φάκελος πήγε είτε στον εισαγγελέα είτε στον δημόσιο κατήγορο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η δημοτική αστυνομία και όπως ανέφερε και ο προϊστάμενος του τμήματος Πέτρος Παπαφίλης, η συνηθέστερη παράβαση συνίσταται στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων είτε στην καθ΄ υπέρβαση της άδειας είτε άνευ αδείας.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις σε ποσοστό 42% αφορούσαν την άδεια κοινόχρηστου χώρου, ποσοστό 29,40% τροποποίηση – επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και 20,68% άδεια μουσικής.

Η πλειοψηφία των ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διενεργήθηκαν στην περιοχή της Α΄ δημοτικής κοινότητας στο πλαίσιο προγραμματισμένων και εκτάκτων ελέγχων κατόπιν καταγγελίας ή ενημέρωσης από την Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία. Το επόμενο διάστημα η δημοτική αστυνομία θα ξεκινήσει ελέγχους και για το κάπνισμα.