Skip to main content

Σιδηροδρομικό δυστύχημα Άδενδρο: Υπό εξέταση όλες οι εκδοχές

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Πετράκης, δήλωσε σήμερα ότι θα εξεταστούν «όλες οι εκδοχές που μπορεί να προκάλεσαν το δυστύχημα».

Στο Άδενδρο βρίσκεται ήδη η επιτροπή που συστάθηκε για τη διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν την τραγωδία με το τρένο στο Άδενδρο, που είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Το πρώτο πόρισμα θα κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Όπως ανέφερε, στον Σκάι, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Πετράκης, θα εξεταστούν «όλες οι εκδοχές που μπορεί να προκάλεσαν το δυστύχημα και πως τίποτα δεν θα μείνει απ΄ έξω». 

Ο κ. Πετράκης έκανε λόγο για μια σειρά συγκυριών και παραγόντων που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις και δυστυχήματα. «Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες (…) θα αναλύσουμε την κατάσταση» τόνισε.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν κάμερες που να καταγράφουν στο δρομολόγιο, παρά μόνο ο ταχογράφος. Ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι ο ΟΣΕ εξετάζει την τοποθέτηση καμερών σε σταθερά σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και στις μηχανές των αμαξοστοιχιών, που θα εποπτεύουν τη συμπεριφορά του συστήματος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Πετράκης επανέλαβε ότι την Παρασκευή αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής των τριών εμπειρογνωμόνων, που συγκροτήθηκε μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών και το οποίο θα δώσει τις απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε το πόρισμα έως την Παρασκευή, σε τέσσερις μέρες από σήμερα» είπε ο κ.Πετράκης, προσθέτοντας πως πραγματογνώμονα έχει στείλει και η εισαγγελία. «Άρα έχουμε και μια αρχή έξω από το σιδηρόδρομο, που ελπίζουμε να βγάλει τα ίδια συμπεράσματα με εμάς» σημείωσε.

Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει στον τόπο του δυστυχήματος στο Άδενδρο οι εργασίες απομάκρυνσης των βαγονιών από τη γραμμή. Ταυτόχρονα, όπως είπε ο κ. Πετράκης, θα γίνει η κατεδάφιση του σπιτιού, το οποίο διαπέρασε ο συρμός, ενώ μόλις απομακρυνθούν τα δύο–τρία πρώτα βαγόνια, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής.