Skip to main content

Συγχαρητήρια με αιχμές από Στόλτενμπεργκ σε Ερντογάν

Για την επανεκλογή του συνεχάρη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τον πρόεδρο της Τουρκίας, υπενθυμίζοντας του παράλληλα τις αξίες της συμμαχίας.

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την επανεκλογή του, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις «θεμελιώδεις αξίες» της Συμμαχίας.

«Συγχαίρω τον Πρόεδρο Ερντογάν για την επανεκλογή του ως Πρόεδρος, καθώς και τον τουρκικό λαό για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής του στις εκλογές» δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ κατά την άφιξή του στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Επίσης, ο γγ του ΝΑΤΟ επισήμανε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, όχι μόνο για τη γεωγραφική εγγύτητά της με τη Ρωσία, το Ιράκ και τη Συρία, αλλά και γιατί είναι μία χώρα που παίζει βασικό ρόλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του ισλαμικού κράτους (DAESH).

Τέλος, κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι ο ΝΑΤΟ βασίζεται σε ορισμένες θεμελιώδεις αξίες και ότι ο ίδιος προσωπικά αποδίδει μεγάλη σημασία σε αξίες όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, οι ατομικές ελευθερίες. «Τονίζω τη σημασία αυτών των αξιών σε πολλές πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας, όταν συναντώ Τούρκους ιθύνοντες» πρόσθεσε.