Skip to main content

Μπλόκο στο άνοιγμα πολυκαταστημάτων για την κυριακάτικη εργασία (vid)

Κινητοποιήσεις στο κέντρο της πόλης - Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από πολυκαταστήματα στην οδό Τσιμισκή για να μπλοκάρουν το άνοιγμά τους

Σε κινητοποιήσεις κατά του σημερινού κυριακάτικου ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων προχώρησε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 50 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από κάποια πολυκαταστήματα και καταστήματα πολυεθνικών στην οδό Τσιμισκή και μπλόκαραν την είσοδό τους σε εργαζόμενους και καταναλωτές.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυριακάτικης λειτουργίας, ενώ είχαν κολλήσει και σχετικές αφίσες.

Σημειώνεται ότι μικρή ένταση υπήρξε το μεσημέρι μεταξύ διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν αποκλεισμό σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων και καταναλωτών που θέλησαν να μπουν.

Εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι είχαν καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτά είναι σήμερα όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα ανά την Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).

Στη λειτουργία των καταστημάτων αντιδρά και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) που έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.