Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επτά μήνες με αναστολή στον ψευδομουφτή της Ξάνθης(vid)

Για το επεισόδιο στη Γλαύκη κατά τη στρατιωτική κηδεία νεαρού στρατιώτη που πνίγηκε στην Κεραμωτή. Πέντε λεωφορεία με υποστηρικτές του ψευδομουφτή.

Ποινή επτά μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στους ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και σε έναν ιμάμη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε στο χωριό Γλαύκη στη Ξάνθη, στις 14 Ιουλίου 2016 κατά τη στρατιωτική κηδεία που τελούνταν στο σπίτι νεαρού στρατιώτη που πνίγηκε στην Κεραμωτή.

Ο ψευδομουφτής και ο ιμάμης οδηγήθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με τις κατηγορίες της αντιποίησης θρησκευτικής αρχής και διατάραξης θρησκευτικής τελετής.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα όταν την ώρα που ο Μουφτής Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου έλεγε την προσευχή εισέβαλε στο σπίτι του στρατιώτη ο ψευτομουφτής Μετέ μαζί με τον βουλευτή Ξάνθης του Σύριζα Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και άρχισαν να λένε οι ίδιοι την προσευχή της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Στην συνέχεια μάλιστα πήραν το φέρετρο προκειμένου να μην γίνει η στρατιωτική κηδεία που είχε προγραμματιστεί και βγήκαν από το σπίτι κατευθυνόμενοι προς τα νεκροταφεία για να κάνουν οι ίδιοι την ταφή του νεκρού παιδιού.

Στο Δικαστικό Μέγαρο έφθασαν πέντε λεωφορεία με πολίτες, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους, ενώ τους χειροκρότησαν κατά την έξοδό τους. Οι κατηγορούμενοι παρότι τους ζητήθηκε, αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις.