Skip to main content

Συγκίνηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θάνατου του Κώστα Εγγλέζου

Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος, αξίες, ικανότητα και με σημαντικό έργο πίσω του, είπε ο Τζιτζικώστας. Φανερά συγκινημένος εμφανίστηκε ο Γάκης.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Εγγλέζου κρατήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν πρότασης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στην ανακοίνωσή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Τζιτζικώστας είπε:

«Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για την ξαφνική απώλεια ενός ανθρώπου που άφησε βαθύ το αποτύπωμά του στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Αργά χτες το βράδυ έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Εγγλέζος. Ο Κώστας ήταν χρόνια δημοτικός σύμβουλος της Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε πολλές φορές το Δήμο Θεσσαλονίκης από τη θέση του Αντιδημάρχου, οδοντίατρος στο επάγγελμα.

Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος, αξίες, ικανότητα και με σημαντικό έργο πίσω του. Ένας άνθρωπος για τον οποίο όλη η κοινωνία της Θεσσαλονίκης είχε μόνο τα καλύτερα λόγια να πει. Πρόκειται για μια απώλεια για όλους τους Θεσσαλονικείς.

Κάτι τέτοιες ώρες αναλογίζεται κανείς πόσο σημαντικό είναι να διέπεσαι από τέτοιες αρχές και αξίες, και να μπορείς να αφήσεις πίσω σου ουσιαστικό έργο στην υπηρεσία των πολιτών, που όταν φτάνει η ώρα να φύγεις όλοι να σε θυμούνται και να σε τιμούν με τα καλύτερα λόγια. Αυτό το κατάφερε ο Κώστας Εγγλέζος. Και ως οικογενειάρχης και ως αιρετό μέλος της κοινωνίας μας, φανατικός οπαδός και υποστηρικτής του ΠΑΟΚ, θα μείνει στη μνήμη όλων όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε ως Κύριος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Νωρίτερα, εμφανώς συγκινημένος λόγω της παλιάς κοινής θητείας τους στο Δήμο, με τα θερμότερα λόγια για τον Κώστα Εγγλέζο, μίλησε ο Βασίλης Γάκης.