Skip to main content

Συγκλόνισε ο Αντετοκούνμπο και έσπασε ρεκόρ στο «60 Minutes» (video)

Η συνέντευξη του σούπερ σταρ των Μπακς έπιασε νούμερα ρεκόρ ξεπερνώντας ακόμη και αυτά που είχε κάνει το 2008, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα!

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο φιλοξένησε η ιστορική αμερικανική εκπομπή «60 Minutes» για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνέντευξη έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης προσελκύζοντας το ενδιαφέρον περίπου 21 εκατ. Αμερικανών, ποσοστό 16,3% με 27%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η εκπομπή είχε να κάνει τέτοια νούμερα από τον Νοέμβριο του 2008 και συγκεκριμένα τις 16/11, όταν είχε παραχωρήσει συνέντευξη ο τότε νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με τη σύζυγό του, Μισέλ έχοντας ποσοστό 17,4% με 26%.

O 23χρονος σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή του φτάνοντας μέχρι το ανώτατο επίπεδο του NBA.

«Ήταν δύσκολα, δεν είχαμε πολλά χρήματα. Αλλά είχαμε πολλή ευτυχία. Γι’ αυτό δεν ήμασταν φτωχοί από άποψη ευτυχίας. Όταν είχαμε προβλήματα επιβίωσης παλιά, ήμασταν όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο. Στο ίδιο δωμάτιο και περνούσαμε καλά. Χαμογελούσαμε. Οι δυσκολίες με έκαναν πιο δυνατό, σίγουρα. Πουλούσαμε γυαλιά, ρολόγια, CD, DVD… Ήμουν ο καλύτερος πωλητής. Ήμουν επίμονος, δεν τα παρατούσα. Τους έκανα συνέχεια ερωτήσεις. Και ήμουν συμπαθητικός. Ήμουν μικρός. Ακόμη είμαι το ίδιο επίμονος. Θα συνεχίσω να κάνω κάτι μέχρι να το κάνω σωστά», ανέφερε ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ συνεχίζοντας:

«Δεν ήμουν ο καλύτερος παίκτης στην Α2. Υπήρχαν πολλοί καλύτεροι από μένα, αλλά είχα την προοπτική να γίνω καλύτερος», ομολογεί, ενώ μιλά για τη μέρα που επελέγη από τους Μπακς στο ντραφτ. «Ήμουν ενθουσιασμένος. Ο Θανάσης ήρθε και με αγκάλιασε, αρχίσαμε να κλαίνε. Ξέραμε ότι η ζωή μας άλλαξε εκείνη τη στιγμή. Από εκείνο το σημείο και μετά η οικογένειά μας θα είχε ένα καλύτερο μέλλον. Όμως δεν γιορτάσαμε. Άλλοι παίκτες πήγαν σε κλαμπ για να μεθύσουν, αλλά εγώ κι ο Θανάσης απλώς γυρίσαμε στο δωμάτιό μας χαρούμενοι. Αρχίσαμε να χοροπηδάμε στο κρεβάτι.

Ο κόσμος τρελαίνεται τώρα όποτε επιστρέφω στην Ελλάδα. Είναι απίστευτο. Πιστεύουν πως είμαι κάτι σπουδαίο. Εγώ δεν ξέρω αν είμαι κάτι σπουδαίο. Πρέπει να γίνομαι συνέχεια καλύτερος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Φοβάμαι την αποτυχία, γι’ αυτό πρέπει να γίνω καλύτερος», προσθέτει.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομάδας, Πίτερ Φέιγκιν αποθεώνει τον πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού τονίζοντας: «Είναι ένα είδωλο σε μια μικρή πόλη που έχει παγκόσμια επιρροή. Ο Γιάννης έβαλε το Μιλγουόκι στον παγκόσμιο χάρτη, κάνοντάς το μια μεγάλη αγορά στο μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους 5-10 παίκτες στο ΝΒΑ, ένα διεθνές πρότυπο, που διαπερνά τις αγορές».