Skip to main content

Συγκροτήθηκε το «σκιώδες» ΥΜΑΘ του Θεόδωρου Καράογλου

Συγκροτήθηκε ο τομέας Μακεδονίας – Θράκης της ΝΔ. Επικεφαλής των 22 μελών ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης, Θ. Καράογλου.

Ως σκιώδης υπουργός Μακεδονίας – Θράκης αναμένεται να λειτουργήσει ο Θεόδωρος Καράογλου, που τοποθετήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τομεάρχης του κόμματος για την περιοχή.

Μάλιστα, ο κ. Καράογλου σκοπεύει να πιέσει τη διάδοχό του στο υπουργείο Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά ώστε να εφαρμόσει μια σειρά από πολιτικές που ο ίδιος ως υπουργός θεωρούσε κρίσιμες, ειδικά στην περίοδο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που πλήττει πρωτίστως τη βόρεια Ελλάδα και να συμβάλει ώστε να βγει από το σημερινό τέλμα η περιοχή. «Συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2014» είναι το μότο του κ. Καράογλου, ο οποίος επισημαίνει ότι στοχεύει στην τάχιστη και αποτελεσματική λειτουργία του  τομέα, καθώς όπως λέει «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο», αφού η κατάσταση επιδεινώνεται κι από το προσφυγικό με τις ιδιαιτερότητες που αυτό έχει για τη βόρεια Ελλάδα.

Σήμερα ο κ. Καράογλου ανακοίνωσε τη συγκρότηση σε σώμα του τομέα Μακεδονίας – Θράκης της ΝΔ με 22 μέλη, μεταξύ των οποίων πολλοί στενοί συνεργάτες του, αλλά και πρόσωπα γνωστά στο «γαλάζιο» μηχανισμό της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας.

Στον τομέα συμμετέχουν μεταξύ άλλων (όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Καράογλου), διακεκριμένοι επιστήμονες με προσφορά σε θεσμικούς φορείς, επιμελητήρια και πανεπιστήμια, οι οποίοι έχουν αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση και έχουν παράγει πολυεπίπεδο έργο προσφοράς στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ενδεικτικά είναι τα ονόματα του Λουκά Ανανίκα (πρώην γ.γ. του ΥΜΑΘ), του Βασίλη Γάκη (περιφερειακός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος), του Γιώργου Δακή (πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας), του Σωτήρη Δημητριάδη (δημοτικός σύμβουλος), του Θανάση Δρογαλά (γ.γ. Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΘ-Helexpo), του Φίλιππου Ζαφειρίου (πριν από λίγες μέρες αντικαταστάθηκε από γενικός διευθυντής της Διοικούσας, ενώ διατέλεσε και ειδικός γραμματέας του ΥΜΑΘ), του Δημήτρη Μαυρουδή (πρώην διευθυντή του ΥΜΑΘ), του Πάρη Μπίλλια (πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ), της Πηνελόπης Ράλλη (πρώην αντιπρόεδρος ΕΥΑΘ), του Παρασκευά Σαββαΐδη (πρώην πρόεδρος Εγνατία Οδός ΑΕ), του Σταύρου Σταυρακόπουλου (πρώην πρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης), αλλά και του στενού συνεργάτη του, δημοσιογράφου και πρώην υπεύθυνου του γραφείου τύπου του ΥΜΑΘ, Χρήστου Τσαλικίδη.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης μάλιστα συγκαλεί τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης την «πανηγυρική» πρώτη συνεδρίαση του τομέα.

«Στόχος είναι να λειτουργήσουμε τάχιστα και αποτελεσματικά, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις του προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, καθώς η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξημένες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, έχοντας ως σημείο αναφοράς την προσφυγική κρίση. Καλούμεθα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να σταθούμε στο ύψος των ιδιαίτερων περιστάσεων και να προτείνουμε ρεαλιστικές και εφικτές λύσεις που δεν αποκλείεται να κληθούμε να εφαρμόσουμε ως Κυβέρνηση πολύ σύντομα», αναφέρει ο κ. Καράογλου.

Τα μέλη του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας (κατά αλφαβητική σειρά) είναι:

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ: Θεόδωρος Καράογλου

1.Ανανίκας Λουκάς: Γεωπόνος-Οικονομολόγος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, πρ. Γενικός Γραμματέας ΥΜΑΘ.

2.Γάκης Βασίλειος: Οικονομολόγος-Εκπαιδευτικός, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

3.Γακόπουλος Βασίλειος: Δικηγόρος.

4.Δακής Γεώργιος: Φαρμακοποιός, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

5.Δημητριάδης Σωκράτης: Αρχιτέκτων Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, μέλος Δ.Σ. Κεντρικού ΤΕΕ.

6.Διαμαντής Θρασύβουλος: Οικονομολόγος-φοροτεχνικός, μέλος Συνέλευσης των Αντιπροσώπων Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

7.Δρογαλάς Αθανάσιος: Αναπλ. Διευθυντής Marketing και Γεν. Γραμ. Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΘ-Helexpo.

8.Ζαφειρίου Φίλιππος: Εκπαιδευτικός, πρ. Ειδικός Γραμματέας ΥΜΑΘ.

9.Καλημέρης Παναγιώτης: Σύμβουλος Πληροφορικής, Υποπτέραρχος ε.α.

10.Κοπατσάρης Χρήστος: Οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος ΟΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

11.Κουλουτμπάνης Αθανάσιος: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ιδιοκτήτης εταιρείας συμβούλων, μέλος Δ.Σ. ΣΕΠΒΕ.

12.Μαυρουδής Δημήτρης: Γεωπόνος, πρώην Διευθυντής ΥΜΑΘ.

13.Μητσόπουλος Δημήτριος: Επιχειρηματίας-Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος  Ωδείου Βορείου Ελλάδος και Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Αν. Βουτσινάς».

14.Μπίλιας Πάρης: Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

15.Ξιούφης Ιωάννης: Δικηγόρος.

16.Παπαγεωργίου Αθανάσιος: Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πρόεδρος Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος.

17.Ποδιώτης Ιωάννης: Οικονομολόγος, Οικονομικός Επιθεωρητής, πρ. Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου ΥΜΑΘ.

18.Ράλλη Πηνελόπη: Πολιτικός Μηχανικός, Πανεπιστημιακός, Αντιπρόεδρος ΕΥΑΘ Α.Ε.

19.Σαββαΐδης Παρασκευάς: Τοπογράφος Μηχανικός, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., πρ. Πρόεδρος Εγνατία Οδός Α.Ε.

20.Σταυράκογλου Σταύρος: Πολιτικός Επιστήμων, Οικονομολόγος, πρ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

21.Τσαλικίδης Χρήστος: Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, πρ. Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου πολιτικού Γραφείου ΥΜΑΘ.

22.Τσούφης Θεμιστοκλής: Οικονομολόγος, νεοφυής επιχειρηματίας.