Skip to main content

ΣΥΥΠΠΟ: Συκοφαντία από Σπίρτζη-Μυλόπουλο για τις εργασίες στο Μετρό

Επίθεση από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος σε Σπίρτζη-Μυλόπουλο για τις δηλώσεις τους σχετικά με τις αρχαιότητες.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος διαμαρτύρεται και καταγγέλλει τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, καθώς επίσης και τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γιάννη Μυλόπουλο, για τις δηλώσεις που έκαναν κατά την επίσκεψη τους στα σκάμματα του Μετρό Θεσσαλονίκης, σχετικά με τις αρχαιότητες που βρέθηκαν και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Δηλώσεις που, όπως λένε οι ίδιοι, δημιουργούν κοινωνικό αυτοματισμό και συκοφαντούν την εργασία και την προσφορά των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών.

«Ο κ. Υπουργός στην προσπάθεια του να κρύψει τις δικές του αδυναμίες και αστοχίες, ακολούθησε την πεπατημένη των προηγούμενων Υπουργών σχετικά με τις καθυστερήσεις των έργων του μετρό Θεσσαλονίκης και προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη στο εύκολο, κατ’ αυτόν, θύμα την Αρχαιολογική Υπηρεσία», τονίζουν και προσθέτουν:

«Επιπλέον προσπαθεί να επέμβει στη λειτουργία και στις διαδικασίες Υπηρεσιών εκτός αρμοδιότητας του, εκτοξεύοντας μάλιστα και απειλές».

Και συνεχίζουν:

«Όλα αυτά κάτω από τον μανδύα της προάσπισης του Δημόσιου συμφέροντος, χωρίς βέβαια, όπως δήλωσε ο ίδιος,  «να υποβιβάζεται η σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των αρχαιοτήτων μας».

Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Υπουργό και τον πρόεδρο του Αττικό Μετρό που ενδιαφέρεται να προχωρήσουν τα έργα, αλλά και να προστατευτούν οι αρχαιότητες.
Α) Ο μεγάλος όγκος αρχαιοτήτων που υπάρχει, πώς να τον διαχειριστούμε; Να τον προστατέψουμε ή προς χάριν της γρήγορης εξέλιξης των έργων να τον κονιορτοποιήσουμε;
Β) Η πλατεία που βρέθηκε, να την αναδείξουμε ή προς χάριν του σταθμού του Μετρό να τη σκεπάσουμε και να την αφανίσουμε;
Γ) γιατί προχώρησαν απροειδοποίητα σε απολύσεις προσωπικού που απασχολούνται στις αρχαιότητες, κάτι το οποίο θα επέφερε καθυστερήσεις στο έργο;
Δ) γιατί στις προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, παραγκωνίζεται για την υπόδειξη αυτού του προσωπικού η καθ’ όλα αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

Μήπως πίσω από όλα αυτά, κρύβονται άλλα θέματα;

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ. Βορείου Ελλάδος, αγωνιζόταν και αγωνίζεται υπέρ της ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά χωρίς να χαθεί ή να καταστραφεί το παραμικρό από τις αρχαιότητες και γενικότερα από ότι μας άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοι μας και οφείλουμε να το παραδώσουμε στις επόμενες.

Παρακαταθήκη που σε άλλες πόλεις του κόσμου τις θαυμάζουμε, ενώ εμείς εδώ τις καταστρέφουμε.

Παρακαταθήκη που σε συνδυασμό με τη δουλειά των Υπαλλήλων των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, έκαναν την Ελλάδα γνωστή σε όλο τον κόσμο και φέρνουν τεράστια έσοδα στο κράτος που τόσο ανάγκη τα έχει. Θα μπορούσαν να φέρουν ακόμη περισσότερα, εάν η πολιτική των κυβερνήσεων για τον Πολιτισμό ήταν καλύτερη.

Τέλος η ατεκμηρίωτη και συκοφαντική επίθεση εναντίων των εργαζομένων της Αρχαιολογικής υπηρεσίας από όποιον και αν προέρχεται, θα μας βρίσκει απέναντι του».