Skip to main content

Σηκώνει τις μπάρες στα διόδια Μαλγάρων η Λαϊκή Ενότητα

Με σύνθημα «Σηκώνουμε τις μπάρες, υψώνουμε τις αντιστάσεις μας», το κόμμα αντιδρά στις αυξήσεις των τιμών και στην εγκατάσταση 4 πλευρικών διοδίων

Σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων των Μαλγάρων προχωρεί σήμερα στις 19:00 η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στο «ξεπούλημα», όπως το χαρακτηρίζει, της Εγνατίας Οδού, στις αυξήσεις που επίκεινται από 1 Ιανουαρίου του 2019 στις τιμές των διοδίων και στο σχέδιο για λειτουργία τεσσάρων πλευρικών διοδίων.

Η συμβολική κίνηση πραγματοποιείται με σύνθημα «Σηκώνουμε τις μπάρες, υψώνουμε τις αντιστάσεις μας».

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, καθώς και το ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού με όρους πλήρους υποταγής στα συμφέροντα των επίδοξων αγοραστών, αυξάνει δραματικά, από 1/1/2019, τις τιμές των διοδίων που υπάρχουν ή πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό, ενώ παράλληλα καθορίζει 68 διόδια κατά μήκος και παραπλεύρως της.

Συγκεκριμένα, η χιλιομετρική χρέωση για διέλευση από την Εγνατία Οδό, από 0,03 ευρώ/χιλ-τρο που είναι σήμερα, γίνεται 0,05 ευρώ/χιλ-τρο, δηλαδή αυξάνεται κατά 60%.

Τα δε διόδια των Μαλγάρων, σύμφωνα με την ΚΥΑ, θα αυξηθούν κατά 150%, δηλαδή από 1,20 ευρώ, θα εκτοξευθούν στα 2,98 ευρώ !!

Επιπλέον, προχθές αδειοδότησε 4 παράπλευρα διόδια, αναγκάζοντας όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό, ακόμη και τους κατοίκους των γύρω περιοχών, οι οποίοι δε θα μπορούν  να πηγαίνουν ούτε στις δουλειές τους χωρίς να πληρώνουν διόδια.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 8 Ιούλη, στις 7.00΄μ.μ. θα ανοίξει συμβολικά τα διόδια των Μαλγάρων, καλώντας όλο τον κόσμο να υψώσει αντιστάσεις, να ανασυγκροτήσει ένα μαζικό, δυναμικό, κοινωνικό κίνημα ενάντια στα διόδια, και να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες μας στερούν ακόμη και το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης».