Skip to main content

Σικόρα: Είναι κάτι διαφορετικό για εμάς να παίξουμε στην Τούμπα

Το ενδεχόμενο να προκριθούμε θα μας ανακούφιζε λίγο από τον πόνο που νιώσαμε το φθινόπωρο, υπογράμμισε ο άσος της τσεχικής ομάδας

Για την καθοριστική αυριανή αναμέτρηση της Σλόβαν Λίμπερετς κόντρα στον ΠΑΟΚ μίλησε ο ποδοσφαιριστής της τσεχικής ομάδας, Γιαν Σικόρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 22χρονος μέσος στην ιστοσελίδα του συλλόγου:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά το πρόβλημα υγείας που είχε: «Όλα θα πάνε καλά. ΄Έκανα κάποιες προπονήσεις με την ομάδα και ελπίζω να παίξω. Κι αν συμβεί αυτό θα με βοηθήσουν και οι συμπαίκτες μου».

Για το αν θα είναι στην αρχική ενδεκάδα: «Αυτή είναι ερώτηση για τον κόουτς. Πότε και σε ποια θέση θα παίξω. Είχα στηθάγχη, έπαιρνα αντιβίωση και δεν ήταν εύκολο να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Δεν πίεσα τα πράγματα και είμαι χαρούμενος που ταξίδεψα στην Ελλάδα. Έχουμε σημαντικά ματς μπροστά μας και η αλήθεια είναι ότι ένιωθα άβολα που δεν μπορούσα να βοηθήσω».

Για το αν θα συνιστούσε ένα θαύμα η πρόκριση στους «32»: «Θαύμα θα ήταν αν κερδίζαμε το Πρωτάθλημα. Έχει βέβαια δρόμο το πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι ότι η πρόκριση θα μας ανακούφιζε λίγο από τον πόνο που νιώσαμε το φθινόπωρο».

Για την θερμή ατμόσφαιρα που περιμένει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του στην Τούμπα: «Θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Έτσι μπορεί να παίξεις καλύτερα. Είναι κάτι διαφορετικό με τόσο κόσμο να φωνάζει γύρω σου. Σίγουρα δεν θα είναι όπως στην Τσεχία, όπου δίνουν το παρών μόνο δύο, τρεις χιλιάδες θεατές. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν πάμε να εκτελέσουμε κόρνερ, αλλά κι αυτό είναι μέρος της ατμόσφαιρας».

Για το ενδιαφέρον που δείχνουν ομάδες για τον ίδιο: «Ακούγεται ωραία αυτό. Αλλά πρέπει να είμαι προσγειωμένος. Θέλω να ασχοληθώ με αυτό στο τέλος της σεζόν».

Για το αν είναι μία επιλογή να παραμείνει στη Σλόβαν: «Είναι προφανώς μία ρεαλιστική επιλογή γιατί έχω ακόμη 1,5 χρόνο συμβόλαιο, οπότε δεν μπορώ να πω ότι δεν θα συμβεί αυτό».

Για την παραμονή του προπονητή Γίντριχ Τρπισόφκσι στην ομάδα: «Το σκεφτόμουν την Τρίτη στο λεωφορείο. Για τη Σλόβαν είναι πολύ καλό. Παρέμεινε ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Τσεχία, αν όχι ο καλύτερος. Χαίρομαι που συνεχίζεται η συνεργασία».