Skip to main content

Συλλαλητήριο για την «υποδοχή» Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Η λαϊκή διαδήλωση «υποδοχής» του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί την ημέρα που θα παραβρίσκεται στο συνέδριο, πιθανότατα την Τετάρτη 28/3.

Λαϊκό συλλαλητήριο προγραμματίζουν οι συλλογικότητες και σωματεία κατά την διάρκεια του «Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση», που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 26-28 Μάρτη και στο οποίο θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η λαϊκή διαδήλωση «υποδοχής» του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί την ημέρα που θα παραβρίσκεται στο συνέδριο, πιθανότατα την Τετάρτη 28/3.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συλλογικοτήτων, σωματείων, επιτροπών αγώνα και οργανώσεων για την διοργάνωση του λαϊκού συλλαλητηρίου.

Παράλληλα, σχεδιάζονται και μια σειρά από δράσεις διαμαρτυρίας στην κυβερνητική πολιτική.

Στην σύσκεψη  συμμετείχαν εκτός από τον ΣΥ.Σ.Θ., η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, το Σωματείο Συνταξιούχων “Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε., ο Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, ο «Ασύνταχτος Τύπος» καθώς και πολιτικές οργανώσεις κ.α.

Η σύσκεψη αποφάσισε:

α) την έκδοση αφίσας και κειμένου-καλέσματος με υπογραφή συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων στο παλλαϊκό συλλαλητήριο

β) τη στήριξη εκτός της κεντρικής συγκέντρωσης και διαδήλωσης την ημέρα επίσκεψης Τσίπρα και των άλλων κινητοποιήσεων και δράσεων που διοργανώνουν συλλογικότητες:
    -τη Δευτέρα 26/3, την “αντισύνοδο” που οργανώνουν σωματεία κλάδων που ιδιωτικοποιούνται
    -την Τρίτη 27/3, 10π.μ., την κινητοποίηση του Σωματείου Συνταξιούχων στο ΙΚΑ Αριστοτέλους
    -την Τρίτη 27/3, 6μ.μ. στην Καμάρα,  τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την διαιτησία για την “επένδυση” της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική
    -την Τετάρτη 28/3, 1.30μ.μ. τις δράσεις του ΣΥ.Σ.Θ. ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς