Skip to main content

Συλλυπητήρια της αθλητικής ηγεσίας για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη

Τη θλίψη του για τον θάνατο του ομοσπονδιακού προπονητή της «χρυσής» Εθνικής μπάσκετ του 1987 εξέφρασαν ο υφυπουργός, ο γγ Αθλητισμού και η ΕΟΚ

Τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του Κώστα Πολίτη απέστειλε με δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

«Ο ελληνικός αθλητισμός από σήμερα είναι φτωχότερος. Η συμβολή του Κώστα Πολίτη στη γιγάντωση του ελληνικού μπάσκετ υπήρξε καταλυτική. Η παρουσία του στην άκρη του γαλανόλευκου πάγκου τις χρυσές μέρες του 1987, θα μένει για πάντα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει ο κ. Βασιλειάδης.

Παράλληλα, τη θλίψη του για τον θάνατο του ομοσπονδιακού προπονητή της «χρυσής» Εθνικής μπάσκετ του 1987 εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού ανέφερε: «Αποχαιρετάμε με μεγάλη λύπη τον Κώστα Πολίτη. Τον άνθρωπο, προπονητή που συνέδεσε το όνομά του με την άνθιση του ελληνικού αθλητισμού και του μπάσκετ. Που σημάδεψε ανεξίτηλα γενιές νέων ανθρώπων με τη συμβολή του στο αθλητικό έπος του '87. Τον ενεργό πολίτη του αθλητισμού και της προσφυγομάνας Καισαριανής. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Κώστα Πολίτη εξέδωσε και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στην οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρονται:

«Ένας δικός μας άνθρωπος, ένας φίλος πάνω απ' όλα, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ένας από αυτούς που συνέδεσαν άρρηκτα το όνομά τους με την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εδραίωση του μπάσκετ στην Ελλάδα [...] Ο Κώστας Πολίτης όμως, δεν ήταν μόνο στην «βιτρίνα» του αθλήματος. Ήταν και αυτός που όλον τον χρόνο γύριζε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πρωτοστατούσε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, που εξάπλωσε το μπάσκετ σε όλη τη χώρα, που ανέδειξε πλήθος πρωταγωνιστών του αθλήματος [...] Το Δ.Σ. της ΕΟΚ σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».