Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Το τραγικό χθεσινό συμβάν της σύγκρουσης δύο τρένων στην Αλεξάνδρεια άφησε πίσω 41 νεκρούς και τουλάχιστον 179 τραυματίες.

Τα συλλυπητήρια του για το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αλεξάνδρεια εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο φίλο αιγυπτιακό λαό και την Κυβέρνησή του για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος που προκλήθηκε στην Αλεξάνδρεια από τη σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών.

Απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό χθεσινό συμβάν άφησε 41 νεκρούς και τουλάχιστον 179 τραυματίες, εκ των οποίων οι 47 επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία του δυστυχήματος, με εντολή του Προέδρου της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που διέταξε να δημιουργηθούν έκτακτες ομάδες εργασίας που να ελέγξουν τις συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδώσουν ευθύνες.

Τέσσερις σιδηροδρομικοί υπεύθυνοι της περιοχής όπου έγινε η σύγκρουση των τρένων (ένα εκ των οποίων ερχόταν από Κάιρο και ένα από το Πορτ Σαΐντ, με κατεύθυνση την Αλεξάνδρεια) έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ.

Τα συλλυπητήριά τους προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι εξέφρασαν μέχρι τώρα, μεταξύ άλλων χωρών, η Σαουδική Αραβία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Κουβέιτ, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, η Ουκρανία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ