Skip to main content

Σύλληψη 23χρονου για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 23χρονου στην Αττική εντοπίστηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Στη σύλληψη ενός 23χρονου, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, που κατείχε και διαμοίραζε μέσω διαδικτύου, υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στην οικία του 23χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές στο σπίτι του 23χρονου στην Αττική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο, στα οποία εντοπίστηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.