Skip to main content

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα από το Μακεδονία

Προσπάθησαν να βγουν από τη χώρα χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε έτερα άτομα, αλλά συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Μακεδονία, καθώς ένας από τους συλληφθέντες προσπάθησε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα.

Οι συλληφθέντες είναι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 48, 32 και 27 ετών (2 άντρες και 1 γυναίκα αντίστοιχα). Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, της κατοχής και χρήσης πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Ειδικότερα, χθες, στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, κατελήφθη ο 48χρονος, να συνοδεύει την 27χρονη και έναν ανήλικο αλλοδαπό (11 ετών), με σκοπό την επιβίβασή τους σε πτήση, με προορισμό χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας για λογαριασμό τους, γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια) Αρχών Πακιστάν, που ανήκαν σε έτερα άτομα (στη σύζυγο και στον υιό του 48χρονου).

Επίσης, συνελήφθη ο 32χρονος πατέρας του ανήλικου, ο οποίος τον είχε παραδώσει στον 48χρονο προκειμένου να επιβιβαστεί στην εν λόγω πτήση, ενώ επιπλέον προέκυψε, ότι σε βάρος του τελευταίου είχε επιβληθεί το μέτρο της Απαγόρευσης Εξόδου, κατόπιν σχετικής διάταξης Τακτικού Ανακριτή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.