Skip to main content

Συλλήψεις στο Μπέρμιγχαμ για την επίθεση στο Λονδίνο

Έρευνες της αστυνομίας σε Λονδίνο, Μπέρμινχαμ και άλλες τέσσερις περιοχές της χώρας. Οκτώ συλλήψεις υπόπτων σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική.

Σε συλλήψεις για την επίθεση στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε η βρετανική αστυνομία μετά από έφοδο σε σπίτι στο Μπέρμιγχαμ, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι, διεξήχθησαν έρευνες σε συνολικά έξι διευθύνσεις σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε συνολικά οκτώ συλλήψεις.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά την ισλαμιστικής εμπνεύσεως επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και στον δράστη.

Το Μπέρμιγχαμ είναι ένα προπύργιο των βρετανών ισλαμιστών και ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, είχε διαμείνει εκεί πριν από τις επιθέσεις.

Το σενάριο της «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» προκρίνεται από τις βρετανικές αρχές για την επίθεση στο Λονδίνο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, πέραν του δράστη, και προκάλεσε περίπου 40 τραυματίες μπροστά από το κοινοβούλιο, ακριβώς έναν χρόνο μετά τις φονικές επιθέσεις των Βρυξελλών.