Skip to main content

Πλημμύρισε ξανά το Δημοτικό Σχολείο στον Χορτιάτη (φωτο)

Ο Σύλλογος Γονέων αναφέρει ότι το δημοτικό πλημμύρισε ξανά, με αποτέλεσμα σε πέντε τάξεις να «στάζουν» νερά και να είναι αδύνατη η λειτουργία τους.

Την αγανάκτηση του εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη για την κατάσταση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το δημοτικό. 

Όπως αναφέρουν οι γονείς, μετά τις βροχές του τελευταίου 24ώρου το δημοτικό πλημμύρισε ξανά, με αποτέλεσμα σε πέντε τάξεις να «στάζουν» νερά και να είναι αδύνατη η λειτουργία τους.

«Αποδεικνύεται και πάλι ότι με πρόχειρες, επιδερμικές παρεμβάσεις «στο γόνατο», όπως αυτές που έγιναν τελευταία δε μπορεί να δοθεί λύση στα σοβαρά και χρόνια προβλήματα συντήρησης, τα οποία αντίθετα οξύνονται ακόμη περισσότερο», σημείωσε ο Σύλλογος.

Μάλιστα ο Σύλλογος καλεί, όπως λέει, «για μια ακόμη φορά τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να δώσουν ουσιαστική λύση με την αποτελεσματική εσωτερική και εξωτερική συντήρηση του κτιρίου, ώστε να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες στο μέλλον, που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών»

Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει συνάντηση ενημέρωσης για το ζήτημα ενώ ζητάει άμεση αποκατάσταση των ζημιών και των φθορών «για να κάνουν τα παιδιά μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες» αλλά και έκτακτη χρηματοδότηση για να συντηρηθεί σωστά το σχολείο «και να μην παρουσιάζεται αυτή η απαράδεκτη εικόνα συνεχώς».