Skip to main content

Σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Δέκα χιλιάδες «γαλάζιοι» της Θεσσαλονίκης αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες. Στη Θεσσαλονίκη θα ψηφίσει σήμερα ο Κώστας Καραμανλής.

Σήμερα διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, στις οποίες αναμένεται να λάβουν μέρος 155.335 πολίτες, οι οποίοι κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ.

Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες. Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.

Στις εκλογές αναμένεται να στηθούν 339 κάλπες σε όλη τη χώρα και σε κάθε κάλπη κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Δέκα χιλιάδες «γαλάζιοι» της Θεσσαλονίκης αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες που στήνονται στο νομό για την εκλογή των νέων προέδρων των τεσσάρων ΝΟΔΕ, των 19 Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και των αντιπροσώπων εν όψει του τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

Οι κάλπες θα στηθούν στις έδρες των ΔΗΜΤΟ και μπορούν να ψηφίσουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη, όσα ανανέωσαν και όσα ενεγράφησαν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΝΔ, οι εκλογείς θα είναι συνολικά στο νομό 10.050. Στη ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης θα ψηφίσουν 2.000 μέλη της ΝΔ, στη ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα 3.100, στη ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα 1.700 και στη ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης 3.250.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι ανά ΝΟΔΕ είναι στη ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα ο Τάσος Εμμανουηλίδης, στη ΝΟΔΕ Ανατολικού ο Θεόδωρος Μητράκας, στη ΝΟΔΕ Δυτικού ο Διονύσης Μανωλόπουλος και ο Δημήτρης Βασιλειάδης και στη ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης ο Θωμάς Βράνος, ο Διαμαντής Μάτζαρης και ο Αντώνης Λιακόπουλος.

Στη Θεσσαλονίκη για να ψηφίσει ο Κώστας Καραμανλής

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για να πάρει μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καραμανλής θα ψηφίσει στη 1.30 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο της οδού Αγγελάκη 13 (στο κτήριο Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης) στο κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα θα παραστεί στην εκδήλωση που οργανώνει ο βουλευτής β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης, αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, στις 12 το μεσημέρι, στο Βασιλικό Θέατρο, προς τιμήν του Πόντιου κοσμοναύτη Θεόδωρου Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου.