Skip to main content

Σήμερα η πληρωμή των ψαλιδισμένων συντάξεων του Σεπτεμβρίου

Οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν σήμερα ότι το ποσό είναι ψαλιδισμένο κατά 3%-4% για τις κύριες και κατά 6% για τις επικουρικές.

Μειωμένες είναι οι συντάξεις Σεπτεμβρίου του ΙΚΑ και του Δημοσίου που πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, λόγω της αύξησης της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΠΥ.

Ουσιαστικά σήμερα οι συνταξιούχοι έρχονται αντιμέτωποι με το πρώτο κύμα περικοπών στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, ως αποτέλεσμα του νέου Μνημονίου.

Οι συνταξιούχοι που πήγαν σήμερα να λάβουν τη σύνταξή τους διαπίστωσαν ότι το ποσό είναι ψαλιδισμένο κατά 3%-4% για τις κύριες και κατά 6% για τις επικουρικές.

Αντίστοιχες θα είναι και οι μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που θα πληρωθούν στους δικαιούχους την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το euro2day, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ειδικών στην κοινωνική ασφάλιση, από σήμερα και έως την Τρίτη που ολοκληρώνεται η πληρωμή των συντάξεων Σεπτεμβρίου, οι 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις κατά μέσο όρο 3,5%, που ανάλογα με το ύψος των καταβαλλόμενων παροχών (κύριας και επικουρικής σύνταξης) κυμαίνονται από 8 με 10 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους και 45 με 50 ευρώ σε αυτούς που παίρνουν πάνω από τη μέση σύνταξη.

Τα ψαλίδια αφορούν τόσο τις κύριες συντάξεις όσο και τις επικουρικές (όσων δικαιούνται) καθώς έρχονται σε εφαρμογή του νόμου 4334/2015 που προβλέπει αύξηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, αναδρομικά, από την 1η Ιουλίου.