Skip to main content

Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές για την πώληση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε.

Στην τελική φάση εισέρχονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Υπογράφεται η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών.

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ μπαίνουν οι υπογραφές στη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε., με την οποία ολοκληρώνεται ένα μεγάλο μέρος των διαδικασιών πώλησης του 67% του ελληνικού δημοσίου, στην Κοινοπραξία των ιδιωτών που απαρτίζεται από το γερμανικό fund DIEP, τη γαλλική εταιρεία διαχείρισης terminals λιμένων Terminal Link και στην Belterra Investments του ομίλου Ιβάν Σαββίδη.

Με την υπογραφή της ΣΑΜ, οι πολύμηνες διαδικασίες για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού του δημοσίου στην ΟΛΘ Α.Ε. (το δημόσιο διατηρεί ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 7%) εισέρχονται στη τελική φάση τους, καθώς μένει η έγκριση της μεταβίβασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία έχει ήδη σταλεί ο σχετικός φάκελος και η κύρωση της σύμβασης, δια νόμου, από το Κοινοβούλιο.

Από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ τη ΣΑΜ αναμένεται να υπογράψει ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Άρης Ξενόφος και από πλευράς της Κοινοπραξίας ο συντονιστής κ. Σωτήρης Θεοφάνης, ο οποίος και είναι νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας ειδικού σκοπού που αποκτά το μετοχικό πακέτο του 67%, δηλαδή της South East Gateway Thessaloniki.