Skip to main content

Σήμερα στη Λάρισα θα τελεστούν οι κηδείες των δύο στρατιωτικών

Σήμερα θα τελεστούν οι κηδείες των Δημοσθένη Γούλα και Κωνσταντίνου Χατζή - Καλά στην υγεία της η μοναδική διασωθείσα, αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Σήμερα τελούνται στη Λάρισα οι κηδείες του ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή, που έχασαν τη ζωή τους χθες στο τραγικό δυστύχημα με τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα, η κηδεία του Δημοσθένη Γούλα θα τελεσθεί στις 12.00 και του Κωνσταντίνου Χατζή στις 5.30 το απόγευμα.

Αύριο, Παρασκευή θα τελεστούν οι εξόδιοι ακολουθίες των άλλων δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, του υποστρατήγου (ΤΘ) Ιωάννη Τζανιδάκη και του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου (ΤΘ).

Καλά φαίνεται να είναι στην υγεία της η πέμπτη επιβαίνουσα του ελικοπτέρου και μοναδική διασωθείσα, η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα. 

Η αρχιλοχίας νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με κάταγμα λεκάνης και χτυπήματα σε χέρια, πόδια και αυχένα.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες της κ. Πλεξίδα για το δυστύχημα, η ίδια κατάφερε να σωθεί καθώς με την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο έδαφος η πόρτα έσπασε, η θέση της αποκολλήθηκε για άγνωστο λόγο και η ίδια εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακριά από το ελικόπτερο. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν στην άτρακτο του ελικοπτέρου που πήρε φωτιά και απανθρακώθηκαν.