Skip to main content

Σήμερα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έξω από το ΥΜΑΘ

Μπαράζ συγκεντρώσεων σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Επτά συγκεντρώσεις από το πρωί. Δύο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα

Μπαράζ συγκεντρώσεων σήμερα, Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, με επτά προγραμματισμένες διαμαρτυρίες.

Ειδικότερα, από τις 08.00 το πρωί μέχρι και τις 14.00, συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ θα διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία της εταιρείας, επί της Εγνατίας.

Στις 11.00, μέλη της Πρωτοβουλίας Επιτροπής κατά των πλειστηριασμών της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα της Alpha Bank επί της Ίωνος Δραγούμη, ενάντια στη διενέργεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας εργαζομένου.

Το απόγευμα, στις 17.00 μέλη των Χριστιανικών Ορθόδοξων Σωματείων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στην περιοχή του Grand Hotel, απ'όπου με αυτοκίνητα και δίκυκλα θα καταλήξουν στο ΥΜΑΘ, για συμμετοχή στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Την ίδια ώρα, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Τοσίστα και Ολύμπου και Τοσίτσα, καθώς και περιφρουρήσεις της γειτονιάς.

Στις 19.00, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έξω από το ΥΜΑΘ, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τον χώρο στάθμευσης του One Salonica, απ'όπου και θα ξεκινήσει μοτοπορεία για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα, με κατάληξη στο άγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην μοτοπορεία, χωρίς ωστόσο να έχουν οχήματα, θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του λιμανιού και θα ξεκινήσουν πορεία προς το άγαλμα.