Skip to main content

Συμφωνία της Entranet με αλυσίδα λιανικής για τη διάθεση του HouseMate

To νέο τεχνολογικό προϊόν για το έξυπνο σπίτι θα βγει πρώτα στην ελληνική ή τη βρετανική αγορά. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με επενδυτικά funds.

Έτοιμη να λανσάρει το νέο της προϊόν τεχνολογίας για το έξυπνο σπίτι, το ΗοuseMate, είναι η Entranet EΠΕ, η οποία έχει έρθει σε συμφωνία με μεγάλη αλυσίδα λιανικής, ενώ επίσης soft agreements έχει και με αλυσίδες σε Αγγλία, Γερμανία και Αυστρία.

Η εταιρεία, που έχει ήδη πάρει σημαντικά συμβόλαια με το talk2lift, το πρώτο σύστημα φωτικού ελέγχου ανελκυστήρα παγκοσμίως, εντός του Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει με ποιο από τα τρία funds που θέλουν να επενδύσουν σε αυτή, θα συνεργαστεί. Οπως έχει δηλώσει στη Voria.gr ο κ. Λευτέρης Παπαγεωργίου, ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας, στην Entranet θέλουν να επενδύσουν τρία funds, το ένα είναι ελβετικό, το άλλο τουρκικό και το τρίτο ελληνικό.

Οι μέτοχοι της Entranet έχουν αποφασίσει τη μεταβίβαση ποσοστού της εταιρείας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια που θα τους επιτρέψουν να αυξήσουν παραγωγή και να μπούνε ταυτόχρονα και δυναμικά σε τέσσερις αγορές και συγκεκριμένα στην ελληνική, τη βρετανική, τη γερμανική και την πολωνική.  Ωστόσο τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί καθώς η Entranet θέλει να διαθέσει μετοχικό πακέτο 25% για να αντλήσει 3 εκατ. δολάρια και όχι το 51%, όπως κάποιοι πιθανοί επενδυτές προτείνουν.

Μέσα στο Σεπτέμβριο θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις και αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία είτε έγκαιρα, είτε σχετικά με το ύψος της μετοχικής συμμετοχής, τότε το HouseMate θα κάνει το ντεμπούτο του  στην ελληνική ή στη βρετανική αγορά.

Γενικότερα εκτιμάται ότι η βρετανική αγορά είναι πιο ώριμη για να υποδεχθεί ένα τέτοιο προϊόν, αλλά το λανσάρισμα στην Ελλάδα συνεπάγεται αρχικά μικρές απαιτήσεις σε παραγωγή και ένα πιο ελεγχόμενο περιβάλλον για το πρώτο crash test στην αγορά.

To ΗouseMate, είναι ένα τεχνολογικό προϊόν και προκειμένου να διατεθεί στον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία θα κάνει, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, σεμινάρια παρουσίασης του συστήματος στην αλυσίδα λιανικής που θα αναλάβει τη διάθεσή του.

Σύμφωνα με το business plan της εταιρείας, το νέο προϊόν, ως το τέλος του 2017, θα βγει σε πέντε ακόμη αγορές και πιο συγκεκριμένα σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία και Τουρκία.

Να σημειωθεί  ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Παπαγεωργίου στα Εμιράτα Αμπού Ντάμπι, Ντουμπάι και Σάρια, δύο αραβικές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν να αναλάβουν την αντιπροσώπευση και διάθεση όλης της γκάμας των προϊόντων της Εntranet.

Η καινοτόμα εταιρεία που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και η οποία ιδρύθηκε το 2009 από τους Λευτέρη Παπαγεωργίου, Κώστα Ρούση και Αλέξανδρο Ψυχογιό, έχει ήδη κάνει διεθνή επιτυχία με το "talk2lift", το σύστημα φωνητικού ελέγχου ανελκυστήρων.

Η Entranet έχει σήμερα παρουσία με εμπορικές εταιρείες σε ΗΠΑ και Βρετανία, με τις Entranet Inc. και Entranet Ltd, ενώ στον κατάλληλο χρόνο θα επιδιώξει και την είσοδό της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.