Skip to main content

Νέα Συμβολαιακή της Πειραιώς με την εταιρεία Μπόρας

Τα προϊόντα των αδερφών Μπόρα διατίθενται σε καταστήματα delicatessen και σε εστιατόρια υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε συνεργασία, στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς με την εταιρεία Ζ. Μπόρας και Σία Ο.Ε.

Στόχος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, είναι η άμεση και ενεργός υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα και με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως η παραγωγή επεξεργασμένου βουβαλίσιου κρέατος.

Η Ζ. Μπόρας και Σία Ο.Ε. είναι μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε από κτηνοτρόφους τρίτης γενιάς, οι οποίοι ξεκίνησαν με ένα μικρό κρεοπωλείο (μόλις 35 τ.μ.) στην Λιβαδιά Σερρών το 1987. Ωστόσο, η εδραίωση των πωλήσεων τους στην τοπική αγορά οδήγησε στην επέκταση της κτηνοτροφικής τους μονάδας, στην καθετοποίηση της παραγωγής και στην ίδρυση μιας από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας βουβαλίσιου, αλλά και άλλων κρεάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Η υψηλή διατροφική αξία και ποιότητα των προϊόντων εξασφαλίζεται χάρη στους αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής που εφαρμόζει η επιχείρηση σύμφωνα με το πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005. Παράλληλα, μέσω ανεπτυγμένου λογισμικού συστήματος, επιτυγχάνεται η ιχνηλασιμότητα από την παρακολούθηση κάθε ζώου και την καταγραφή του ιστορικού κάθε προϊόντος (παραγωγός, ημερομηνία σφαγής & επεξεργασίας, παρτίδα).

Τα προϊόντα των αδερφών Μπόρα διατίθενται σε καταστήματα delicatessen και σε εστιατόρια υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, κυρίως στην Αθήνα και δευτερευόντως στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι επιχειρηματίες αποσκοπούν στην κατάκτηση νέων αγορών και στην αύξηση των εξαγωγικών τους πωλήσεων συμμετέχοντας κάθε χρόνο σε διάφορα φεστιβάλ γαστρονομίας και σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην Εταιρεία.

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.