Skip to main content

Σημίτης: Οι μέχρι τώρα ηγεσίες απέτυχαν - Νέο κόμμα κεντροαριστεράς

Η ελληνική κοινωνία και πολιτική ζωή έχουν ανάγκη από μια δύναμη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Το πρόβλημα της χώρας δεν έχει λυθεί, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι το τέλος του τρίτου μνημονίου θα ακολουθήσουν νέες συμφωνίες με αυστηρή παρακολούθηση της χώρας.

«Η ελληνική πολιτική ζωή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, το λέω με λύπη», πρόσθεσε ο κ. Σημίτης.

«Η συστηματική παραπληροφόρηση έχει δημιουργήσει στην πλειοψηφία της κοινωνίας την εντύπωση ότι π επάνοδος σε μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης δεν είναι μακριά -  Πρόκειται για μια ελπίδα, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί», τόνισε ο κ. Σημίτης.

«Η χώρα χρειάζεται για να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα προβλήματα μια ηγεσία που να είναι σε θέση να εξασφαλίσει εμπιστοσύνη και συνεννόηση, μια ηγεσία που θα έχει τη γνώση και την ικανότητα για τον χειρισμό της κατάστασης», διακήρυξε ο πρώην πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «κατά την άποψη που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη οι μέχρι τώρα ηγεσίες απέτυχαν».  

Σε σχέση με τις διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς τόνισε: «Η παρατεινόμενη επί μήνες τώρα συζήτηση πότε θα πραγματοποιηθεί η οργάνωση ενός ευρύτερου σχήματος, δείχνει στους πολίτες ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν αντιληφθεί την επιταγή των καιρών».

«Το 64% των αυτοτοποθετούμενων στο χώρο τη Κεντροαριστεράς θεωρεί σκόπιμο τη δημιουργία ενός κόμματος από νέους ηλικιακά και από νέα πρόσωπα στην πολιτική» πρόσθεσε.

«Η ελληνική κοινωνία και πολιτική ζωή έχουν ανάγκη από μια δύναμη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης που μάχεται τη συντηρητική στασιμότητα, τις χωρίς σχέση με την πραγματικότητα ιδεολογικές φαντασιώσεις μιας αυτοαποκαλούμενης αριστεράς και την εθνικολαϊκιστική νοοτροπία και πολιτική που στοχεύει αποκλειστικά στην παραμονή και εκμετάλλευση της εξουσίας» κατέληξε ο Κώστας Σημίτης.