Skip to main content

Συμμαχία Οργανισμού Τουρισμού και TCB για την προβολή της Θεσσαλονίκης

Στόχος των δύο πλευρών είναι να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη ως ένας σημαντικός προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών διοργανώσεων.

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το Thessaloniki Convention Bureau και ο Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Οι δύο πλευρές αποσκοπούν στην υλοποίηση μεγάλων διεθνών επιστημονικών και άλλων διοργανώσεων και στην ανάπτυξη υποδομών προς την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως ενός σημαντικού προορισμού στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών διοργανώσεων. Εξάλλου, όπως σημειώνουν, πρώτος κοινός στόχος είναι η επιτυχία της 8ης Διεθνούς Συνάντησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού.

Ο πρόεδρος του TCB κος Γιάννης Ασλάνης επισήμανε: «Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ομπρέλα όλων των φορέων τουρισμού της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό διακρίναμε τους κοινούς στόχους για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης που με την συνεργασία αυτή μπορούν να επιτευχθούν».

«Γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν οι «δύσκολοι μήνες» της πόλης κι ένα μεγάλο ποσοστό αυτής της ενίσχυσης και αύξησης των διανυκτερεύσεων μπορεί να το φέρει ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός» σημείωσε, από τη δική της πλευρά, η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Τα αποτελέσματα του 2017

Τα αποτελέσματα του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού  του Thessaloniki Convention Bureau για το 2017 παρουσίασε η Διευθύντρια, Έφη Κουδελή, κάνοντας λόγο για σημαντική ανοδική πορεία της Θεσσαλονίκης κατά το προηγούμενο έτος.

Μάλιστα, επισήμανε ότι τη χρονιά που πέρασε το TCB συμμετείχε σε συνολικά 24 δράσεις δικτύωσης, προώθησης και προβολής της πόλης όπως εκθέσεις, φόρουμ και εκπαιδευτικά συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο φορέας αναπτύχθηκε με 12 νέα μέλη αριθμώντας σήμερα 49 μέλη ενώ η εξωστρέφεια του αποτυπώθηκε στο σύνολο των αιτημάτων που έλαβε απαριθμώντας περίπου 40 αιτήματα υποστήριξης διοργανώσεων και 30 ζητήσεις (Requests for proposal).

Εξίσου σημαντική, σύμφωνα με την κ. Κουδελή, ήταν και η διάκριση της Θεσσαλονίκης στο περιοδικό Kongres Magazine όπου οι συνεδριακές υποδομές και υπηρεσίες της πόλης απέσπασαν τη βαθμολογία 4,1/ 5 και βραβεύτηκε στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν και οι προγραμματισμένες δράσεις του φορέα για το νέο έτος όπου θα δοθεί βαρύτητα στο Ambassador’s Programme και συνδυαστικά στην κατάθεση φακέλων για τη διεκδίκηση συνεδρίων όπως Press Trip και Fam Trip, δράσεις προβολής και προώθησης του προορισμού με την συμμετοχή του TCB σε διεθνείς διοργανώσεις αλλά και η προετοιμασία του εντύπου Meeting Planner’s Guide σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  

Τέλος, ο Πρόεδρος του TCB κ. Γιάννης Ασλάνης τόνισε: «Το 2018 ο φορέας θα επικεντρωθεί στο Ambassador’s Programme μέσα από τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της πόλης, ενισχύοντας έτσι τις διαδικασίες διεκδίκησης συνεδρίων. Σημαντική μας υποχρέωση είναι και η ορθολογική λειτουργία των τουριστικών περιπτέρων μέσω του έργου “Διαχείριση Επισκεπτών” που υλοποιούμε ως φορέας στο πλαίσιο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Δήμο Θεσσαλονίκης».