Skip to main content

H Εθνική Τράπεζα μπήκε στο εταιρικό κεφάλαιο start-up της Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για την εταιρεία Goodvidio που ξεκίνησε το 2014 από δύο νεαρούς Θεσσαλονικείς και πλέον εξυπηρετεί πελάτες από όλον τον κόσμο.

Tη συμμετοχή της στο εταιρικό κεφάλαιο της εταιρείας Goodvidio (goodvid.io), μιας νεοφυούς επιχείρησης που ξεκίνησε από δύο Θεσσαλονικείς, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Η κίνηση αυτή έγινε το πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Goodvidio δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία αγορών μέσα στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα και να αυξήσουν το ποσοστό των επισκεπτών που μετατρέπονται σε αγοραστές (conversion rate optimization), αξιοποιώντας video για την παρουσίαση των προϊόντων τους τα οποία συλλέγονται από κοινωνικά μέσα δικτύωσης όπως το YouTube.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 από τους νεαρούς Θεσσαλονικείς, Δημήτρη Κουρτέση και Κωνσταντίνου Μπρατάνη, οι οποίοι αναγνώρισαν την αξία της προβολής βίντεο περιεχομένου στις σελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και την τότε περιορισμένη διάδοση της.

Έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία, η start-up εξυπηρετεί πλέον ένα μεγάλο εύρος ηλεκτρονικών καταστημάτων από όλο τον κόσμο. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και διεθνή brands που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και σε κατηγορίες όπως Τεχνολογία, Υγεία και Ομορφιά, Αθλητισμός και Hobby, Σπίτι και Κήπος, Παιδικά Είδη, Τρόφιμα, Αξεσουάρ Μόδας και Auto-Moto.

Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΣΕΒ επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ θα τους παρασχεθούν υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α.

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israeli Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο και την Endeavor Greece.