Skip to main content

Συμμετοχή της ΠΚΜ στην Έκθεση «Summer Fancy Food Show 2019»

Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της είναι η προώθηση στη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν για πρώτη φορά στην 65η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Summer Fancy Food Show 2019, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου 2019 στη Νέα Υόρκη, στο εκθεσιακό κέντρο Javitz.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διοργάνωση υλοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, καθώς και της προσπάθειας της Περιφέρειας να επεκταθεί και στις αγορές της Αμερικής, δίνοντας την ευκαιρία σε παραγωγούς της εδαφικής της επικράτειας να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της είναι η προώθηση στη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει. Η Summer Fancy Food Show είναι αναγνωρισμένη ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς διεθνείς εκθέσεις τροφίμων – ποτών στις Η.Π.Α. και αποτελεί το σημείο συνάντησης αγοραστών και εξαγωγέων.

Η διοργάνωση του 2018 προσέλκυσε περίπου 27.000 επισκέπτες από 100 χώρες, στους οποίους περιλαμβάνονται διανομείς, λιανέμποροι, χονδρέμποροι, εκπρόσωποι μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του τύπου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πάνω από 2.700 εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να δειγματίσουν 180.000 προϊόντα, παρουσιάζοντας τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο των τροφίμων και ποτών στους επισκέπτες της έκθεσης. Οι εκθέτες πραγματοποίησαν σημαντικές συναντήσεις με αγοραστές που λειτουργούν για χώρες συνειδητοποιημένων καταναλωτών με δυνατό αγοραστικό ενδιαφέρον και υψηλό εισόδημα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας έχουν εξασφαλίσει την ενοικίαση ενιαίου προνομιακού χώρου στο εκθεσιακό κέντρο Javitz- Νέα Υόρκη για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας και παρέχουν:

-Αναβαθμισμένη κατασκευή με συνδυασμό αλουμίνιο και μελαμίνη με σήμανση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
-Πλήρη εξοπλισμό και επίπλωση περιπτέρου που να καλύπτει τις ανάγκες της Περιφέρειας
-Γραφικά, εκτυπώσεις, φωτεινό διαφανοσκόπειο, σήμανση περιπτέρου
-Registration Fee και βασική καταχώρηση στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης έντυπο και ηλεκτρονικό
-Πρόσκληση σημαντικών αγοραστών του κλάδου για την επίσκεψη στο περίπτερο της Περιφέρειας
-Παροχή στοιχείων για την αγορά ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία με τους επαγγελματίες του κλάδου διεθνώς
-Υποστήριξη από τον ανάδοχο για την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
-Κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών των περιπτέρων (παροχή και σύνδεση ρεύματος, νερό, καθαριότητα, φύλαξη, κ.α.), η αποκομιδή και απομάκρυνση συσκευασιών και απορριμμάτων, κ.α.
-Προσκλήσεις για την Περιφέρεια (hardcopy και σε ηλεκτρονική μορφή), επαρκής αριθμός καρτών «εκθέτη» με barcode για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο των στελεχών και εκθετών για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης και πρόσβαση σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις
-Επιτόπια παρουσία υπαλλήλου του αναδόχου και βοηθητικού προσωπικού για την υποστήριξη του συνόλου της συμμετοχής της Περιφέρειας
-Υπηρεσίες διερμηνείας Αγγλικών

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούμε τις επιχειρήσεις των περιφερειακών ενοτήτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας (σε ξεχωριστό stand περίπου 6 τ.μ. ανά επιχείρηση), να αποστείλουν συμπληρωμένο το συνημμένο έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος- φόρμα-συμμετοχής στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044, το αργότερο έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.

Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους, λαμβάνοντας υπόψη:

τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.