Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΚΛΕΒΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από τέσσερις νομούς της Βόρειας Ελλάδας, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν 4 μέλη της συμμορίας

Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από τέσσερις νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν 4 μέλη της συμμορίας μεταξύ των οποίων και 25χρονος «καθοδηγητής»

Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση των δεκαέξι περιπτώσεων κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) Ι.Χ.Φορτηγών οχημάτων από νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών, ηλικίας από 17 έως 38 ετών και ενός αλλοδαπού ηλικίας 34 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέσσερις εκ των παραπάνω, ενώθηκαν τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2016 και υπό την καθοδήγηση του 25χρονου προέβησαν μαζί με συνεργούς τους, στην αφαίρεση οχημάτων (κυρίως φορτηγών) από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα προέκυψε, ότι ενέχονται σε δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπής οχημάτων (εκ των οποίων μια απόπειρα), που πραγματοποιήθηκαν κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης και σε μία περίπτωση κλοπής ενός ακόμη οχήματος, που έλαβε χώρα σε προγενέστερο χρόνο.

Κατόπιν, τα μέλη της συμμορίας, προκειμένου να αποκρύπτουν την «ταυτότητα» των αφαιρεθέντων οχημάτων, να διευκολύνουν τη μετακίνηση και απόκρυψή τους και να «νομιμοποιούν» τις πωλήσεις τους,  εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια, χρησιμοποιούσαν σφραγίδες ανύπαρκτων εταιρειών και παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίων των οχημάτων, εντυπώνοντας είτε αριθμούς πλαισίων οχημάτων ίδιας μάρκας και τύπου που βρίσκονταν κανονικά σε κυκλοφορία, είτε αριθμούς πλαισίων οχημάτων ιδιοκτησίας τους και προέβαιναν στη συνέχεια στην πώληση τους,  σε 34χρονο αλλοδαπό και σε δύο ομοεθνείς συνεργούς του.

Οι τελευταίοι, μετέφεραν τα αφαιρεθέντα οχήματα με τη χρήση γερανοφόρων οχημάτων σε μάντρα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού, όπου τα οχήματα αποσυναρμολογούνταν και τοποθετούνταν σε εμπορευματοκιβώτια, προκειμένου να μεταφερθούν ακτοπλοϊκώς σε χώρα της Αφρικής, όπου και γινόταν η επανασυναρμολόγησή τους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, στις αρχές του έτους 2016, απέστειλαν σε χώρα της Αφρικής συνολικά 36 εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι, δεκατρία εκ των κλεμμένων οχημάτων εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ ο 25χρονος ιθύνων νους της συμμορίας, είναι προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας για διακεκριμένες κλοπές.

Η σχετική δικογραφία απεστάλει στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ