Skip to main content

Συμμορία ρήμαζε επιχειρήσεις και οικίες στην Ημαθία (φωτο)

Αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Πλούσια δράση φαίνεται ότι είχε στο ενεργητικό της, συμμορία ανδρών από την Αλβανία, που «άνοιγε» σπίτια και επιχειρήσεις στην Ημαθία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας έβαλαν τέλος στη δράση της συμμορίας.

Δράστες είναι τρεις άντρες, από την Αλβανία, ηλικίας 64, 35 και 18 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ένας 26χρονος ομοεθνής τους, ο οποίος ήταν συνεργός τους.

Όλα τα μέλη της συμμορίας από το Σεπτέμβριο του 2017 διέπραξαν σε περιοχές της Ημαθίας, συνολικά 16 διαρρήξεις σε εργοστάσια - επιχειρήσεις και 3 διαρρήξεις οικιών. Τα άτομα δρούσαν κυρίως στα χωριά Αγ. Μαρίνα, Αγ. Γεώργιος, Λαζοχώρι, Πατρίδα και Τρίλοφος, στην Ημαθία.

Αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν στις 8 Ιουλίου τα ξημερώματα διέρρηξαν επιχείρηση, που βρίσκεται στο Λαζοχώρι Βέροιας,  και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 370 ευρώ περίπου και σφραγίδες της επιχείρησης. Στο πλαίσιο αστυνομικών αναζητήσεων, εντοπίσθηκαν τα άτομα και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 18χρονου που προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη απωθώντας τους αστυνομικούς χωρίς όμως να τα καταφέρει, βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.  

Επιπλέον στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκη και πρόχειρο οίκημα που χρησιμοποιούσαν, εντοπίσθηκε πλήθος κλεμμένων κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων, μέρος των οποίων αναγνωρίσθηκε και αποδόθηκε σε παθόντες. Επίσης κατασχέθηκε από την κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ.  

Η έρευνα συνεχίζεται για τη διαπίστωση της συμμετοχής τους σε τυχόν παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.