Skip to main content

Σιμόπουλος για Eldorado: Οι Ταλιμπάν σταματούν κάθε επένδυση

Χωρίς μεταρρυθμίσεις οποιαδήποτε κυβέρνηση, όσο φιλική και αν είναι στις επενδύσεις (όπως η επόμενη της ΝΔ) θα αντιμετωπίζει προβλήματα, ανέφερε.

Για ανάγκη αλλαγής του αρχαιολογικού νόμου, με τη δημιουργία διεύθυνσης μεγάλων έργων στο υπουργείο πολιτισμού και με συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα μειώσει τις υπερεξουσίες του Συμβουλίου της Επικρατείας σε θέματα περιβάλλοντος, έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις για την Eldorado Gold

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Σιμόπουλου:

«Για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε όλους τους αρχαιολόγους και σε όλα τα μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων.Πιστεύω μάλιστα ότι η ανάπτυξη πρέπει να σέβεται το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Αναφέρομαι όμως σε εκείνους, τους Ταλιμπάν δηλαδή (στη πλειοψηφία τους ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ), που δίνουν νόημα στη ζωή τους με το να σταματούν κάθε επένδυση και έργο και αποκλειστικό στόχο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε έναν απέραντο αρχαιολογικό χώρο, με άνεργους πολίτες.

Ισορροπία χρειάζεται που θα έρθει με αλλαγή του αρχαιολογικού νόμου, δημιουργία διεύθυνσης μεγάλων έργων στο υπουργείο πολιτισμού και με συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα μειώσει τις υπερεξουσίες του Συμβουλίου της Επικρατείας σε θέματα περιβάλλοντος.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα έχουν επίδραση και σε μικρότερες επενδύσεις, από την κατασκευή πολυκατοικιών έως την αξιοποίηση εκατοντάδων, κυρίως δημοσίων, εκτάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα δεν αφορά δηλαδή μόνο την Ελντοράντο,το Ελληνικό ή το Μετρό Θεσσαλονίκης. Αφορά π.χ. τη μαρίνα δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη και τους χώρους αναψυχής του στρατού στην Αγία Τριάδα.

Χωρίς, μάλιστα, τις παραπάνω μεταρρυθμίσεις οποιαδήποτε κυβέρνηση, όσο πραγματικά φιλική και αν είναι στις επενδύσεις (όπως η επόμενη της ΝΔ) θα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα».