Skip to main content

Σιμόπουλος: Κακή λύση η απόφαση του ΚΑΣ για το σταθμό Βενιζέλου

Ο πρώην γενικός γραμματέ υποστήριξε ότι η απόφαση του ΚΑΣ, δεν αναδεικνύει τα αρχαία, ενώ δεν εχει γίνει γνωστό το κόστος και ο χρόνος υλοποίησής της.

Για μια κακή λύση αναφορικά με την απόφαση του ΚΑΣ για τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν φωνές που ακυρώνουν σημαντικές παρεμβάσεις για την πόλη.

Αν και ξεκαθάρισε οτι δεν προσωποποιεί τις ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση, άφησε αιχμές και για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης λέγοντας πως είναι μεταξύ των δυνάμεων που επί 30 χρόνια ήταν απέναντι στην αναπτυξιακή πορεία της πόλης. Ο πρώην γενικός γραμματέας δήλωσε οτι δεν μιλά με τον δήμαρχο εδώ και 1,5 χρόνο, ενώ ανακοίνωσε ότι όταν γίνει το μετρό θα είναι στο πρώτο βαγόνι.

Ο κ. Σιμόπουλος αναφερόμενος στην απόφαση του ΚΑΣ, σημείωσε οτι αναδεικνύονται με λάθος τρόπο τα αρχαία (σε σχέση με την δική του πρόταση) , ενώ δεν εχει γίνει γνωστό το κόστος και ο χρόνος υλοποίησης.

Αναφερόμενος στη διοίκηση της Αττικό Μετρό σημείωσε οτι «η παρούσα διοίκηση προχωρά το έργο αλλά δεν είχε να λύσει προβλήματα».

Δήλωσε παρών στον πολιτικό στίβο για την Α΄ εκλογική περιφέρεια, αφήνοντας αιχμές και για ανθρώπους κυρίως του θέαματος που έρχονται και μιλούν για την πόλη. Όπως είπε, γνωρίζει πολύ καλά και κινείται στην συγκεκριμένη περιφέρεια, λέγοντας μάλιστα χαριτολογώντας ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα και οδηγός ταξί. Εκτίμησε, πάντως πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τις εκλογές. 

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους ανέδειξε τη συστράτευση των δυνάμεων που έχουν αναπτυξιακό σχέδιο για την Θεσσαλονίκη και δεν διακατέχονται από προσωπικές στρατηγικές, αδιαφορία και ευθυνοφοβία. «Έχουμε στην πόλη δυνάμεις ουσιαστικά αντιαναπτυξιακές που καλύπτονται πίσω από τις μάσκες του πολιτισμού ή του περιβάλλοντος», σημείωσε.

Ο κ. Σιμόπουλος ανακοίνωσε ότι προχωρά στην συγγραφή ενός βιβλίου που θα είναι έτοιμο στα τέλη της Άνοιξης και θα περιλαμβάνει την πρότασή του για την ανάπτυξη της πόλης.