Skip to main content

Σιμόπουλος: «Μια τρύπα στο νερό» η λύση για τον σταθμό Βενιζέλου

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων επιρρίπτει ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση, καθώς και στον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Μια τρύπα στο νερό» χαρακτηρίζει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, την απόφαση του ΚΑΣ για τον σταθμό Βενιζέλου, η οποία  εγκρίνει την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης με τη διατήρηση των αρχαιότητων κατά χώραν (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

«Τέσσερα χαμένα χρόνια, απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πρόσθετο κόστος, είναι το αποτέλεσμα των χειρισμών που υλοποιήθηκαν από την σημερινή Κυβέρνηση και κυρίως τον Δήμο Θεσσαλονίκης με επίκεντρο τις αρχαιότητες στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στην Βενιζέλου» τόνισε ο κ. Σιμόπουλος σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, δήλωσε ότι με ευθύνη κυρίως του Δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά του Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και μίας ομάδας αρχαιολόγων με αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ταλαιπωρήθηκε και θα ταλαιπωρείται για πολύ ακόμη η περιοχή.

«Συγκρίνοντας την λύση που επιλέχθηκε με τα 4 χρόνια που χάθηκαν και την πρόταση που είχε διατυπωθεί ήδη από το 2013, έγινε μία τρύπα στο νερό», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος, σημειώνοντας ακόμη πως η πρόταση που εγκρίθηκε χθες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποκόπτει το αρχαιολογικό εύρημα κατά 8-10%.

«Η λύση της απόσπασης και της επανατοποθέτησης κατά 85% των αρχαιοτήτων, που υποστήριζα εξ αρχής, θα στοίχιζε 3εκ ευρώ και δεν απαιτούσε παρά κάποιους μήνες», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

Την ίδια στιγμή για την λύση που επιλέχθηκε «δεν υπάρχουν οριστικές μελέτες, δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμες, πόσο χρόνο θα διαρκέσει η κατασκευή του Σταθμού, ενώ, σύμφωνα με ορισμένες φωνές, το επιπλέον κόστος μπορεί να φτάσει και τα 80 εκατ. ευρώ».