Skip to main content

Σιμόπουλος: Μοναδική διέξοδος από την κρίση η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα

Μοναδική διέξοδος για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, τόνισε ο γγ δημοσίων έργων εγκαινιάζοντας τις εκθέσεις Energy Tech, Infacoma και Furnidec Business-Furnima

Μοναδική διέξοδος για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, τόνισε χθες, ο γ.γ. Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στράτος Σιμόπουλος, εγκαινιάζοντας τις εκθέσεις Energy Tech, Infacoma και Furnidec Business-Furnima.

Ο κ. Σιμόπουλος τόνισε πως στο πλαίσιο αυτό προχωρά και η υλοποίηση έργων υποδομής, πανελλαδικά, με την ολοκλήρωση υφιστάμενων σχετικών δράσεων και τη συνεχή δρομολόγηση νέων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Θεόδωρος Σουμπάσης, υπογράμμισε πως οι τρεις εκθέσεις, που εγκαινιάστηκαν, αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια των επιχειρήσεων να βγουν από την ύφεση και να επανέλθουν σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Ως διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO έχουμε αποφασίσει και δεσμευτεί να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία και την προσπάθεια των επιχειρήσεων όλης της χώρας να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές και να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό» δήλωσε ο κ. Σουμπάσης.

Η 5η Energy Tech, η 30η Infacoma και η 7η Furnidec Business-14η Furnima, πραγματοποιούνται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 21-24 Φεβρουαρίου.

Το μεγάλο αυτό «ραντεβού» της βιομηχανίας, της μεταποίησης και του εμπορίου, έχει μοναδικές προδιαγραφές, καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί μόλις με μια επίσκεψη να έρθει σε επαφή με τις επιχειρήσεις και τους εκθέτες και των τριών εκθέσεων.

Ιδιαίτερη σημασία για τους επισκέπτες έχει το γεγονός πως μπορούν να αξιοποιήσουν την επίσκεψη τους στην έκθεση, καθώς εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», ο συνδυασμός της Energy Tech και της Infacoma παρέχει ότι χρειάζεται όποιος θέλει να ενταχθεί σ´ αυτή τη δράση. Αυτό συμβαίνει γιατί στις δύο εκθέσεις προβάλλονται οι λύσεις-προϊόντα για τη θερμομόνωση-κέλυφος κτιρίων, αλλά και για την αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού, αντικατάστασης εξοπλισμού του λεβητοστασίου ή τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ.

Οι επισκέπτες των εκθέσεων έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με το εισιτήριο εισόδου και σε κληρώσεις με πλούσια δώρα.