Skip to main content

Σιμόπουλος: Και με REO μπορεί να μετακινείται δωρεάν ο κόσμος

Βολές από τον πρώην Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων στον υπουργό για τις χθεσινές του δηλώσεις κατά τις οποίες εξήρε το έργο του ΟΑΣΘ.

Βολές κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τις δηλώσεις του στα εγκαίνια του πρώτου εμπορευματικού δρομολογίου της Rail Cargo Logistics Goldair (δείτε εδώ) εξαπέλυσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

«Αποκαλυπτικός ήταν χθες ο κ. Σπίρτζης για τον ΟΑΣΘ. Εξήρε το κοινωνικό του έργο (μετακινήσεις ανέργων, ρέστα κλπ), αλλά για την ποιότητα των υπηρεσιών δεν ανέφερε λέξη. Άλλωστε και με REO δωρεάν μπορεί να μετακινείται ο κόσμος», σημείωσε με σκωπτικό τόνο ο κ. Σιμόπουλος.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη δέσμευση του κ. Σπίρτζη για την προσθήκη περίπου 100 νέων λεωφορείων στον στόλο του ΟΑΣΘ επισήμανε πως κανείς δεν ξέρει με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό χωρίς να έχει γίνει η σχετική προκήρυξη.

«Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση σκοπεύει να «εκσυγχρονήσει», μέσω της ΕΛΒΟ, λεωφορεία των οποίων έχει λήξει η άδεια ή είναι υπό απόσυρση, θέμα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί σε επίπεδο νομιμότητος περισσότερο. Όσο για την ΕΛΒΟ, ρίχνοντας τη μπάλα στη κερκίδα, ομολόγησε την κυβερνητική αποτυχία λέγοντας ότι μετά την εκκαθάρισή της θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία μέσω ΣΔΙΤ ή μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών (;) για να κατασκευασθεί μέρος του στόλου των λεωφορείων», πρόσθεσε. 

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι «η περίφημη "από ιδιωτικοποίηση" του ΟΑΣΘ και η ανασυγκρότηση της ΕΛΒΟ αποτελούν άλλα δύο κορυφαία παραδείγματα αποτυχίας κυβερνητικών πολιτικών».

«Το μάρμαρο, φυσικά, το πληρώνουν τελικά πάντα οι πολίτες», σημείωσε.