Skip to main content

Σιμόπουλος: Τουλάχιστον πρόχειρα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον ΟΛΘ

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων σημείωσε πως πρέπει να υπάρχουν προβλέψεις για την αξιολόγηση των τραπεζών που θα εκδώσουν τις εγγυητικές.

«Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ είναι τουλάχιστον πρόχειρος», δήλωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι «όποιοι δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά γνωρίζουμε, ότι ακόμη και σε συμβάσεις πολύ μικρότερου ύψους και σημασίας υπάρχουν προβλέψεις για την αξιολόγηση των τραπεζών που θα εκδώσουν τις εγγυητικές».

«Όπως μου έλεγε χαρακτηριστικά επιχειρηματίας στη Σερβία για σύμβαση 3εκ ευρώ και όχι 250εκ όπως η συγκεκριμένη, του ζητήθηκε εγγυητική με αξιολόγηση τράπεζας ΒΒΒ+», σχολίασε ο κ. Σιμόπουλος και πρόσθεσε ότι «η Ρωσική τράπεζα για τον ΟΛΘ είχε πρόσφατη διαβάθμιση ΒΒ-, ενώ οι Ρωσικές αρχές είχαν εκδώσει προειδοποιητική ανακοίνωση (σημειώνω ότι πριν 10 χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή είχε ζητήσει αξιολόγηση ΑΑΑ)».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα δεν αφορά τους επενδυτές που όπως κάθε επιχειρηματίας επιθυμούν να έχουν εγγυητικές με το μικρότερο δυνατό κόστος και τις λιγότερες αντεγγυήσεις, αλλά αφορά στην κυβέρνηση και το τρόπο που αντιμετωπίζει μία κορυφαία ιδιωτικοποίηση.

«Τι θα συνέβαινε αναρωτιέμαι αν το πρόβλημα εμφανιζόταν αργότερα;», αναφέρει ο κ. Σιμόπουλος και καταλήγει: «Η παραχώρηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα διότι είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία όλης της Βόρειας Ελλάδος».