Skip to main content

Συμπαράσταση ΕΚΘ στους μεταλλωρύχους - Καλεί την κυβέρνηση σε διάλογο

Η απόφαση για αναστολή επενδυτικής δραστηριότητας της "Ελληνικός Χρυσός", έρχεται να διαψεύσει τα φαντασιακά αφηγήματα του Τσίπρα, σημειώνει το ΕΚΘ.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής εκφράζει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, «συμμερίζεται την αγωνία και την αβεβαιότητα των ίδιων και των οικογενειών τους».

«Η απόφαση για αναστολή της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", έρχεται να διαψεύσει τα φαντασιακά αφηγήματα του πρωθυπουργού για στροφή στην επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων με κάθε τρόπο στη χώρα μας.

»Με γνώμονα πάντοτε την προστασία του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής στην περιοχή, η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει την αβεβαιότητα των εργαζομένων και κατοίκων της Χαλκιδικής και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας με τη συνέχιση του έργου. Η Βόρεια Ελλάδα που πλήττεται βάναυσα από την ανεργία δεν αντέχει και δεν πρέπει να δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων, ειδικά στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

»Σε μια εποχή όπου η αναζήτηση εργασίας μοιάζει με ουτοπικό όνειρο είναι τουλάχιστον προκλητικά άστοχο να σχολιάζονται κατά το δοκούν αποφάσεις που πλήττουν εργαζόμενους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το ΕΚΘ καλεί την κυβέρνηση «να κάνει πράξη την ανάπτυξη και να καθίσει στο τραπέζι του ουσιαστικού διαλόγου με τους μεταλλωρύχους, αντί να τους ψεκάζει με χημικά».