Skip to main content

«Σύμπτωση για πρόοδο» στη συνάντηση Σκουρλέτη - θεσμών

Στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος με εκπροσώπους των Θεσμών συζητήθηκε η πρόοδος μιας σειράς θεμάτων που σχετίζονται με τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμπτωση απόψεων ως προς την πρόοδο των ζητημάτων στη βάση των συμφωνηθέντων διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, στη συνάντηση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκε η πρόοδος μιας σειράς θεμάτων που σχετίζονται με τη δεύτερη αξιολόγηση. Ειδικότερα, όπως επισήμαναν, αναφορικά με το Κτηματολόγιο έγινε εκτενής ενημέρωση για την τεχνική βοήθεια που παρέχει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι πηγές του ΥΠΕΝ σημείωσαν ακόμη ότι τον τομέα της ενέργειας, οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημερώθηκαν για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ του ελληνικού κράτους, της Snam και της Socar, για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ. Επίσης, συζητήθηκε η εξέλιξη της διαδικασίας των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ, καθώς και η επιτυχής εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο της οποίας έχουν κατατεθεί δύο προσφορές.