Skip to main content

Συμβολαιακή και στο λιανεμπόριο η Πειραιώς - Συμφωνία με τα «Κρητικός»

Επέκταση της Συμβολαιακής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς και στο Λιανικό Εμπόριο - Πρώτη συνεργασία με τα Super Market Κρητικός

Στην επέκταση του προγράμματος της Συμβολαιακής Τραπεζικής και στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου, προχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιώντας «το επόμενο μεγάλο βήμα». Η αρχή γίνεται με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ-ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Τράπεζα σε ανακοίνωσή της, μετά την επιτυχημένη υλοποίηση του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, καθώς και των Προγραμμάτων Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων και Ξενοδοχείων, η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει χρηματοδοτικά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ώστε να αγοράζουν με τους καλύτερους όρους από τους προμηθευτές τους, οι οποίοι είναι εταιρείες ενταγμένες στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας.

Ταυτόχρονα συντονίζει μέσω μίας ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληρωμών τη μεταξύ τους συνεργασία, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και ασφάλειας στις εμπορικές συναλλαγές και τη διασφάλιση της ρευστότητας μέσα από απλή και ταχεία διαδικασία.

Απώτερος στόχος της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι η δημιουργία ενός νέου μοντέλου σύνδεσης του λιανεμπορίου και των προμηθευτών, που θα συμβάλει στη δημιουργία σταθερών σχέσεων συνεργασίας, στη δημιουργία συνεργειών, στην ορθολογική διαμόρφωση τιμών και στη δημιουργία και προώθηση ανταγωνιστικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, η οποία εντάχθηκε ήδη στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Λιανικού Εμπορίου, λειτούργησε το πρώτο παντοπωλείο στην Αίγινα το 1948, ενώ το 1983 δημιούργησε το πρώτο της μεγάλο κατάστημα. Σήμερα είναι μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ και δραστηριοποιείται μέσω ενός δικτύου 118 καταστημάτων, πέραν του Αργοσαρωνικού και σε περιοχές σε όλη τη χώρα όπως Αττική, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Κως, Κρήτη κ.ά. Επιπλέον η επιχείρηση λειτουργεί τέσσερα κέντρα αποθήκευσης και διανομής ξηρού φορτίου και ένα φρέσκων προϊόντων συνολικής έκτασης 23.000 τ.μ. Στο ανωτέρω δίκτυο της Εταιρείας προστέθηκαν εντός του τρέχοντος έτους 132 επιπλέον καταστήματα, μέσω απόκτησης συμμετοχών στις Εταιρείες «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ» και «CRM–ΑΡΙΑΔΝΗ», αριθμώντας πλέον το δίκτυο συνολικά 250 καταστήματα λιανικής πώλησης. Η πρώτη Εταιρεία δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω 40 σημείων λιανικής πώλησης στους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών και η δεύτερη Εταιρεία στην Κρήτη, μέσω 92 καταστημάτων με τα οποία συνδέεται με συμβάσεις franchise. Όραμα της εταιρείας ΑΝΕΔΗΚ-ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε. είναι η άρτια εξυπηρέτηση των πελατών που την εμπιστεύονται, με ποιοτικά προϊόντα, σε ανταγωνιστικές τιμές και σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

«Με την υλοποίηση του Προγράμματος της Συμβολαιακής Τραπεζικής Λιανικού Εμπορίου,  η Τράπεζα Πειραιώς δημιουργεί ένα νέο καινοτόμο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων λιανεμπορίου και των προμηθευτών τους σε τρόφιμα, με αμοιβαία οφέλη και των δύο μερών που συμβάλλουν στη δημιουργία ισχυρών συνεργασιών, στην ενίσχυση του κλάδου και την προώθηση ελληνικών ποιοτικών προϊόντων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.