Skip to main content

Συμβολικός αποκλεισμός της ΕΡΤ3 από άτομα του «No Border Camp»

Μέλη του «No Border Camp» απέκλεισαν το απόγευμα την ΕΡΤ3 ενώ στη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών υπέστειλαν τη σημαία της ΕΕ στο αρχαιολογικό μουσείο.

Συμβολικό αποκλεισμό πραγματοποίησαν το απόγευμα στην ΕΡΤ3 περίπου 200 άτομα χωρίς να προκύψουν γεγονότα ανάμεσα σε αλληλέγγυους-αναρχικούς και την αστυνομία που είχε διακριτική παρουσία.

Αρχικά μια ομάδα 15 αναρχικών προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο με στόχο να βγουν στον αέρα με τους υπευθύνους του σταθμού να μην τους το επιτρέπουν. Αντί αυτού επετράπη σε 4 εξ αυτών να δώσουν μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη η οποία και θα προβληθεί στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Μετέπειτα και αφού συγκεντρώθηκε ο αριθμός των ατόμων έξω από το κτίριο επί της Λεωφόρου Στρατού, απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο κρατώντας πανό με την επιγραφή «ο κρατικός ολοκληρωτισμός χτίζει σύνορα και φράχτες, η αλληλεγγύη τα γκρεμίζει».

Φεύγοντας αναρχικοί και αλληλέγγυοι κατευθύνθηκαν από τη Λεωφόρο Στρατού προς την Αγγελάκη και από εκεί ολοκλήρωσαν την πορεία τους καταλήγοντας στους χώρους του ΑΠΘ που στεγάζουν το «No Border Camp».

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι μια ομάδα εκ των αναρχικών που συγκεντρώθηκε στην ΕΡΤ3 κατά την επιστροφή τους προς το ΑΠΘ, κατευθύνθηκε προς το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης υποστέλλοντας τη σημαία της Ευρωπαϊκης Ένωσης.

Τέλος οι πρωταγωνιστές αυτής της ενέργειας επέστρεψαν στους χώρους του Πανεπιστημίου.