Skip to main content

Σύμβουλος Ερντογάν: Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου, αναφέρει σε νέο παραλήρημά του ο Γιγίτ Μπουλούτ

Σε ένα επικίνδυνο παραλήρημα κατά της Ελλάδας επιδίδεται το τελευταίο διάστημα ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Με νέο του χτύπημα, βάζει ξανά στο κάδρο τα Ίμια, συνεχίζοντας τις προκλήσεις κατά της χώρας μας.

Ο Μπουλούτ, μετά τις απειλές για χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, τώρα επαναφέρει το θέμα των Ιμίων, υποστηρίζοντας πως οι Τούρκοι θα τα υπερασπιστούν μέχρι θανάτου.

«Θέλουν να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας; Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου. Και αυτό, από τη στιγμή που θα δώσει εντολή ο αρχηγός μας, ο πρόεδρος Ερντογάν», ανέφερε ο Μπουλούτ σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπουλούτ βρίσκεται σε τέτοιο παραλήρημα, αφού τις ημέρες που είχε δημιουργηθεί το θέμα των Ιμίων με τον εμβολισμό του πλοίου του Λιμενικού Σώματος είπε πει: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».