Skip to main content

Σύμβουλος του Ερντογάν απειλεί με χτύπημα στην ΑΟΖ της Κύπρου!

«Ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο αν υπάρξει προσπάθεια που δεν εγκρίνει η Τουρκία», δήλωσε ο Γιγίτ Μπουλούτ

Νέες απειλές έρχονται από την πλευρά της Τουρκίας, αυτή τη φορά δια στόματος του επικεφαλής των συμβούλων του Τούρκου προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος είναι γνωστός για τις εμπρηστικές του δηλώσεις.

Σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ο Γιγίτ Μπουλούτ δήλωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει.

Ο ίδιος ανέφερε, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, ότι «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν την αφήνει».

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/κ τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό» σημείωσε.